NaslovnicaVijestiDogovori u toku: Manchester United napokon poslao konkretnu ponudu za napadača

Dogovori u toku: Manchester United napokon poslao konkretnu ponudu za napadača

Manchester United napokon poslao konkretnu ponudu za napadača. Napadač Borussije Dortmund jedan je od najtraženijih napadača u Europi i Louis van Gaalova ekipa želi da dovede ovog gabonskog intrenacionalca u svoje redove.

Manchester United napokon poslao konkretnu ponudu za napadača

Manchester United je navodno poslao ponudu o 60 miliona funti za napadača Borussije Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang.

Gabosnki internacionalac je također povezan sa Arsenalom posljednjih nekoliko tjedana, ali Arsenal se uplašio velikih zahtjeva njemačkog kluba, za razliku od Louis van Gaalove ekipe.

United je već poslao svoje predstavnike i spremni su ponuditi Aubameyangu ugovor vrijedan 200.000 funti, kao što će ispuniti i zahtjeve čelnika Dortmunda što znači da će potrošiti oko 60 miliona funti za njegovo dovođenje.

Van Gaal će vjerovatno napustiti klub ovog ljeta, ako se United ne plasira u Ligu prvaka, sa Jose Mourinhom koji će ga zamijeniti, ali njegovo imenovanje ne bi trebalo utjecati na Unitedove planove na transfer tržištu.

[su_netbet_psgchelsea]

Pierre-Emerick Aubameyang je započeo karijeru u redovima talijanskog Milana, ali nije zaigrao ni jednu utakmicu za klub, nego je prvo bio na posudbama u raznim klubovima četiri sezone prije toga.

Igrao je za francuski klub Dijon, gdje je u 34 utakmice postigao 8 golova. Sljedeću sezonu je igrao na posudbi u Lille-u, gdje je u 14 nastupa postigao 2 gola.

2010. godine odlazi u Monaco, također na posudbu, gdje se zadržao samo šest mjeseci, te u januaru 2011. odlazi ponovo na posudbu, ali ovaj put u Saint-Etienne, gdje potpisuje stalni ugovor u decembru iste godine.

2013. godine prelazi u redove Borussije Dortmund, gdje potpisuje petogodišnji ugovor. U svom debiju u Bundesligi postiže hat-trick protiv Augsburga, a prvi gol je postigao iz prvog udarca u ligi. Također je prvi Gabonac koji je zaigrao u Bundesligi.

Prvi gol u Ligi prvaka postiže u utakmici protiv Napolija 27. novembra 2013. godine.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!