Eden Hazard preko medija poslao poruku za Antonio Contea

Eden Hazard preko medija poslao poruku za Antonio Contea. Eden Hazard je otkrio svoju želju da igra ulogu broja deset u Chelseaju, umjesto na strani, ali prihvaća da novi trener Antonio Conte neće promijeniti formaciju i oblik tima samo zbog njega.

Eden Hazard preko

Belgijski internacionalac, koji je kapetan svoje zemlje u međunarodnoj pauzi postigao dva gola za svoju ekipu, belgijski menadžer Roberto Martinez ga je pomjerio sa lijevog krila i ubacio ga da igra više u sredini iza napadača.

Hazard je postigao dva izvrsna gola za bivšeg menadžera Evertona sa te pozicije, a ne samo da je uživao u toj ulozi, ali također smatra da ima ono što je potrebno da se uspješno prilagodi toj poziciji na Stamford Bridge-u.

25-godišnjak je preko Daily Maila rekao: “Volim igrati kao broj deset. Mislim da imam više slobode u napadu, imamo bekove koji trče i stvaraju mnogo prostora, što je dobro i sviđa mi se ta pozicija.”

“Ne znam da li ću igrati tu poziciju u Chelseaju. Morate pitati menadžera! Igram na lijevoj strani i pokušavam biti najbolji što mogu.”

Do sada ove sezone, Conte je već rasporedio Oscara, Williana i Fabregasa kao igrače koji će igrati iza glavnog napadača Diego Coste, ali je 47-godišnjak još uvijek u potrazi za onim što želi.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)