NaslovnicaVijestiEvo šta su Klopp i Gerrard rekli o Mourinhu nakon otkaza

Evo šta su Klopp i Gerrard rekli o Mourinhu nakon otkaza

Otkaz Joseu Mourinhu, naravno, goruća je tema dana ne samo engleskih, već i svjetskih medija, a evo šta su sadašnji trener i bivši igrači Redsa rekli o Mourinhu nakon otkaza

rekli o Mourinhu nakon otkaza

“On je pobjednik, zar ne? Kako ja mogu da sjedim ovde i da kažem bilo šta o Joseu Mourinhu? On je veliki pobjednik i sada je otišao. United ga je otpustio, ali donio im je nekoliko trofeja. Obavio je najbolji posao od svih nasljednika Alexa Fergusona. Nije izgledalo lako, ali uspio je da osvoji neke trofeje.”

“Mislim da ga ne treba kritikovati toliko koliko se to radi. Biće svakako interesantno da vidimo ko će ga naslijediti, ali siguran sam da ne postoji navijač Manchester Uniteda koga zanima šta ja imam da kažem na ovu temu”, rekao je menadžer Rangersa Steven Gerrard.

O Mourinhovom otkazu je govorio i Jurgen Klopp jer to pitanje je bilo očekivano na konferenciji za medije pred duel Liverpoola sa Wolvesima.

“On je izuzetno natjecateljski nastrojen, veoma ambiciozan čovjek i ima moje veliko poštovanje. Mislim da posljednjih nekoliko meseci nisu baš bili najbolji za njega. Nije lijepo odgovarati svakog dana na onakva pitanja. To je problem, ne samo za Josea. Ali, niko ne može da mu oduzme ono što je uradio.”

“Lično se nadam da će to imati na umu gdje god da ode i da neće dozvoliti da stvari koje su se dešavale u posljednje vreme to pomute. On je izvanredan menadžer”, poručio je Jurgen Klopp.

“Nema sumnje da će se i dalje pričati o želji Mourinha da u ljetnjem prijelaznom roku dovede bar jednog defanzivca, ali nisam siguran da bi sve trebalo da se raspadne zato što nije doveo jednog igrača. Bilo je i ranije menadžera kojima su se dešavale takve stvari. Moraš da nastaviš dalje i da pronađeš nove opcije.

“Moramo da se vratim ona početak sezone, mislim da je svima bilo jasno da Mourinho neće biti u Unitedu naredne sezone. Bilo je mnogo problema između njega i uprave i između njega i zvijezda tima, vidio se loš odnos u timu”, ocijenio je Jamie Carragher.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!