NaslovnicaVijestiFabregas objasnio kako ga je Wenger nagovorio da dođe u Arsenal

Fabregas objasnio kako ga je Wenger nagovorio da dođe u Arsenal

Fabregas objasnio kako ga je Wenger nagovorio da dođe u Arsenal. Cesc Fabregas je detaljno objasnio što se dogodilo na možda najvažnijoj prekretnici njegove karijere, kada je Arsenal pokušao da ga uvjeri da napusti Barcelonu i pridruži im se u sjevernom Londonu.

Fabregas objasnio kako ga je Wenger nagovorio

Naravno, svi znaju da je tada Fabregas kao 15-godišnjak prešao u Arsenal, na kraju se probio u prvi tim i postao jedan od najmlađih kapitena. Međutim, samo nekoliko ljudi zna glavni razlog prelaska Fabregasa i kako su uspjeli da ga nagovore.

On je napustio udobnost svog rodnog grada gdje uživao u bliskom odnosu sa Gerard Piqueom i Lionel Messijom, koji su već bili odbacili mogućnost da se pridruže Topnicima.

Međutim, Arsene Wenger je shvatio da je poseban talenat Fabregasa koji je uspio da ga navuče i pokuša uvjeriti da je to najbolje za njegovu karijeru.

Fabregas je sada u Chelseaju, gdje je rekao punu priču o tome kako ga je Arsenal ubijedio, otkrivajući razgovore s oba Davidom Deinom i Wengerom, kao činjenicu da su ga promatrali 48 puta prije nego su odlučili da načine bilo kakav potez.

“Promatrali su me oko 48 puta prije nego što su mi prišli”, rekao je Fabregas.

“Bilo je mnogo stvari koje su me natjerale da idem u Arsenal. Bio sam jako sretan u Barceloni, ali vidio sam kako igrači poput Messija i Piquea bivaju prebačeni do mladih A timova i Rodolfo također nije bio više tamo.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Jednom kada je Arsenal otkrio svoj interes prema Fabregasu pozvali su ga u London na pregovore. Mladić nije znao šta da očekuje i bio je šokiran da vidi Deina i Wengera na sastanku.

Bila je to ponuda iz vedra neba, ali je španac jednostavno nije mogao odbiti.

“Primljeni smo osobno od Arsene Wengera i potpredsjednika Davida Deina”, rekao je Fabregas.

“Predložili su trening sa prvim timom u prvoj godini. Ništa nisam razumio. Šta su oni radili sa klincom kao što sam ja? Bilo je ljeto, zašto oni nisu bili na odmoru?

“Bio sam zapanjen što su sve svoje planove zaustavili zbog jednostavnog školarcu iz Barcelone”

“Tražili su od mene da se probijem u prvi tim u kratkom vremenu, mnogo su vjerovali u mene, ali ja i dalje nisam mogao vjerovati, da li to oni meni prodaju san? Istina je da je Wenger tada prekinuo svoj odmor da bi razgovarao sa mnom. To je bio odlučujući razgovor i odlučili smo se da idemo tim putem. Sve je bilo fenomenalno.”

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

[touchcarousel id='1']

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!