NaslovnicaVijestiGareth Bale: Imali smo malo sreće protiv Rome

Gareth Bale: Imali smo malo sreće protiv Rome

Krilni napadač Real Madrida Gareth Bale izjavio je da su on i njegovi suigrači sinoć imali sreće protiv Rome, ali da su ipak zasluženo prošli u četvrt finale Lige prvaka.

Gareth Bale

Cristiano Ronaldo i James Rodriguez su postigli golove u razmaku od četiri minute, a Real Je na kraju slavio 2-0, te sa ukupnih 4-0 prošao među osam najboljih.

Utakmica je mogla poći i u drugom smjeru, ali su Romini igrači propustili četiri zlatne šanse da dođu do gola, redom su mašili Edin Džeko, Alessandro Florenzi i dva puta Mohamed Salah.

Bale je iskren i priznaje da je njegov tim imao sreće, ali osjeća da je prva utakmica presudila o njihovom prolasku u četvrtfinale.

“Uvijek je potrebno imati malo sreće u nogometu, oni su imali dobre prilike i mogli su postići pogodak”, rekao je 26-godišnjak.

“Mi smo se dobro branili, a u drugom poluvremenu smo stigli do gola. Moji suigrači su odradili veliki posao u Rimu i naš cilj je bio odigrati dobro ovu utakmicu i proći dalje. Ostvarili smo to, sretni smo i sada čekamo na sljedećeg protivnika. Moramo se usredotočiti na La Ligu i dobar završetak sezone.”

Golman Madriđana Keylor Navas je bio na vrhuncu zadatka, obranio je sve što je išlo u okvir gola njegovog tima. Navas je priznao da je ipak njegovom timu potrebna puno bolja igra ukoliko žele doći do finala.

“Postoje periodi utakmice u kojima moramo dati sve od sebe, jer Roma ima dobar tim, ali to smo učinili i došli smo do pobjede. Tokom utakmice bilo je perioda u kojima smo napadali, a onda kad bismo izgubili loptu nismo se stigli reorganizovati. Znali smo da moramo osigurati prolazak što je prije moguće.”

“Vjerujemo da se možemo boriti za Ligu prvaka. Radimo na tome i želimo ostati u ovom takmičenju. U četvrtfinalu nema lakih protivnika, svi su jaki.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!