NaslovnicaVijestiGriezmann otkrio gdje bi volio da završi karijeru

Griezmann otkrio gdje bi volio da završi karijeru

Napadač Atletico Madrida i francuske reprezentacije, Antoine Griezmann, volio bi da završi karijeru u američkoj MLS ligi.

karijeru

Griezmann je izrazio želju da u finišu svoje karijere zaigra za franšizu Davida Beckhama, klub koji bi trebalo da bude osnovan u Miamiju.

Iza Griezmanna je sjajna godina, finale Lige prvaka sa Atleticom, te finale Eura sa Francuskom, turnira na kojem je bio najbolji strijelac, i treće mjesto u izboru za Zlatnu loptu France Footballa (Ballon d’Or).

I dok može da bira između najboljih europskih klubova, Griezmann se nada da će jednog dana ispuniti američki san, i to u klubu koji bi trebalo da osnuje David Beckham.

“Sjedinjene Američke Države su mjesto gdje želim da završim karijeru. Volim SAD”, rekao je Griezmann.

“Želim da uzmem pretplatnu kartu za NBA i da sa djecom idem na svaku utakmicu. Već mogu da se zamislim tamo.”

“Još uvijek ne znam u kojem gradu, ali zašto ne bih igrao za Beckhamov klub u Miamiju. Igranje za Beckhama bi bila najbolja opcija.”

25-godišnjak ističe da se osjeća dobro u Atletico Madridu, te je odbacio opciju prelaska u gradskog rivala, Real Madrid.

“Osjećam se dobro u Atleticu. Iskreno, ne vidim sebe kako odlazim odavde.”

“Ljudi često govore o Engleskoj, ali ja sam tu. Zatim, selidba iz Atletica u Real, to bi bilo nezgodno. Nisam nužno za to, ne želim da razmišljam o tome”, dodao je francuski napadač.

Griezmann je postigao devet golova u 21 utakmici za Atletico ove sezone.

Atletico se trenutno nalazi na skromnom šestom mjestu španjolske La Lige, a u osmini finala Lige prvaka ukrstiće koplja sa Bayer Leverkusenom.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!