NaslovnicaVijestiHasan Salihamidžić otkrio ko je Bayernov ključni igrač

Hasan Salihamidžić otkrio ko je Bayernov ključni igrač

Hasan Salihamidžić jedan je od igrača koji se može pohvaliti da je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za dva velika kluba, za Bayern i za Juventus koji će upravo sutra sastati u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

Hasan Salihamidžić

Prva utakmica završila je 2-2 na Juventus stadionu u Torinu, tako da Bayern ulazi sa blagom prednošču u ovu utakmicu zbog golova na gostujućem terenu.

“Do 60. minute Bayern je sjajno dominirao, čak me zadivilo kako su nadigrali jednu veliku ekipu kao što je Juventus. To još nisam vidio, nemoguće je igrati bolje! Jedini je bio problem što su zabili samo dva gola. Pa dva najdefenzivnija Bayernova igrača Joshua Kimmich i David Alaba bili su na 35 metara od gola. I to 60 minuta! Ludo! Impresivno! Kad Bayern tako igra, nitko mu ne može ništa”, smatra Salihamidžić.

Ipak, Juventus se probudio u pola sata i tako obezbijedio solidne šanse za prolaz dalje u revanš utakmici.

“Moraš pokušati napasti, zadržati loptu, makar kad igraš kod kuće. To nije bio slučaj s Juveom, dok jedna akcija nije sve promijenila. Odjednom su se probudili navijači i Juve je pokazao klasu. I to će im dati hrabrost za uzvrat.”

Na pitanje novinara ko je Juventusov igrač, Hasan Salihamidžić je odgovorio:

“Mandžukić je ključni igrač! On će biti još jači i bolji nego što je bio prije dvije sedmice.”, rekao je Salihamidžić za Goal.com.

“Mislim da će Bayern proći. No, doći ću na stadion očekivajući sjajnu utakmicu, kao što sam napravio i u Torinu.”, završio je bivši bh. reprezentativac.

Sutra će i jedna i druga ekipa izaći na teren bez par standardnih igrača, Bayern je ostao bez Javija Martineza, a Arjen Robben je upitan zbog problema sa gripom. Kod Juventusa neće nastupiti Marchisio i Dybala, iako su se pojavile i glasine da Mandžukić neće izaći na travnjak Allianz arene, ali male su šanse za takvo nešto.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!