NaslovnicaVijestiIvan Rakitić otkrio 'taktiku' Barcelone za 'El Clasico'

Ivan Rakitić otkrio ‘taktiku’ Barcelone za ‘El Clasico’

Sutra ćemo biti u prilici da od 18:30 gledamo najveći nogometni derbi na svijetu – ‘El Clasico’, Barcelona protiv Reala na Camp Nouu. Treba li išta više reći?

Ivan Rakitić

Barcelona i Real do sada su odigrali 230 takmičarskih ‘El Clasica’, a Real ima više pobjeda sve ukupno – 92. Najbolji strijelac u istoriji klasika je Lionel Messi sa 21 pogotkom, a sutra će juriti svoj 500. gol za Barcelonu u karijeri.

Igrači sa najviše nastupa su Francisco Gento, Manuel Sanchis Martinez i Xavi, svi imaju po čak 42 nastupa. Najveća pobjeda zabilježena je 1943. godine kada je Real savladao Barcelonu sa visokih 11-1.

U prošlom El Clasicu, odigranom 21. novembra na Santiago Bernabeuu Barcelona je slavila sa 0-4, te je sigurno da će Real Madrid sutra pokušati da se osveti katalonskom timu.

Starter u sutrašnjem meču bit će hrvatski igrač, Ivan Rakitić koji sjajno igra ove sezone. Dominantan je na sredini terena, te odlično razigrava napadački trio Katalonaca.

Rakitić je danas za španske medije komentarisao Lionela Messija, najboljeg pojedinca Barcelone.

[su_netbet_cura]

“Ono što on radi je fenomenalno, trebalo bi mi jako dugo da nabrojim šta sve odlično radi. Sve ono što Messi predstavlja je fantastično. Ne samo za nas, nego za sve saigrače i cijeli klub, kao i za one što vole nogomet. Njega obožavaju oni koji obožavaju nogomet. Ja sam jedan od takvih.”, rekao je Ivan Rakitić koji je u Barcu došao iz redova Seville.

“U igri ga pokušavamo uposliti što češće, ali trudimo se odvući protivničke igrače jer je uspjeh sigurno veći ako ga postavimo u situaciju jedan na jedan sa suparnikom, a ne da ide na trojicu ili četvoricu. Mi mu pokrivamo leđa i brinemo se za tranziciju. Za mene je važno da uživam sa saigračima.”, riječi su Ivana Rakitića.

Barcelona je trenutno prva na tabeli Primere, imaju deset bodova prednosti u odnosu na Real Madrid.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!