NaslovnicaVijestiJose Mourinho: Morao sam ih skoro moliti da mi dozvole da napustim...

Jose Mourinho: Morao sam ih skoro moliti da mi dozvole da napustim klub

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je kako je skoro morao moliti upravu Real Madrida da mu dozvoli raskid ugovora 2013. godine.

Jose Mourinho morao moliti upravu da napusti klub

‘Special one’ je trenirao ‘kraljevski’ klub u periodu od 2010. do 2013. godine, ali uprkos tome što je imao jedan od najboljih timova na svijetu, portugalski stručnjak nije bio previše uspješan u tom periodu.

Santiago Bernabeu je napustio na kraju sezone 2012/13, nakon poraza u finalu Kupa kralja protiv Atletico Madrida rezultatom 2-1, te otkriva kako njegov odlazak iz kluba nije bio tako jednostavan kao što mnogi misle.

“Da budem iskren, čelnici Real Madrida su željeli da nastavim obavljati funkciju trenera, nisu htjeli da odem”, rekao je Mourinho za španjolski AS.

“Svi u klubu, predsjednik, izvršni direktor, uprava, pa čak i ja sam, su bili svjesni koliko sam truda uložio u taj posao i zbog toga su željeli da ostanem u klubu.”

“Zapravo, skoro sam ih morao moliti da mi dozvole da odem. Tako nešto se neće dogoditi u Manchester Unitedu, jer nemam namjeru otići.”

Jose Mourinho je imao ugovor sa Real Madridom do 2016. godine, a u tri godine provedene u klubu uspio je osvojiti La Ligu i Superkup Španjolske 2012. godine, te Kup kralja godinu dana ranije.

Nakon što je napustio madridski klub, Portugalac se vratio u Premier ligu i preuzeo svoj bivši klub Chelsea, sa kojim je osvojio titulu 2015. godine, nakon čega je sredinom sezone 2015/16 dobio otkaz zbog loših igara njegovog tima.

‘Plavci’ su u toj sezoni pod njegovim vodstvom u 16 ligaških utakmica pretrpjeli čak 9 poraza, nakon čega je uprava kluba na čelu sa Abramovičem odlučila mu uručiti otkaz.

Trenutno 54-godišnjak kreće u svoju drugu sezonu na Old Traffordu, nakon što je u prvoj njegov tim osvojio Europsku ligu i EFL Kup, a ove sezone je najavio borbu za titulu u Premier ligi te Ligi prvaka, u koju su se ‘Crveni vragovi’ konačno vratili.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!