NaslovnicaVijestiJose Mourinho odbio milione bogatog europskog kluba

Jose Mourinho odbio milione bogatog europskog kluba

Zadnjih dana francuski i engleski mediji dosta su pisali o Joseu Mourinhu, a neki od njih su imali informacije da su čelnici PSG-imali ozbiljne namjere da anagažuju jednog od najtrofejnjih nogometnih trenera, Josea Mourinha, ali neće u toj namjeri uspjeti.

Jose Mourinho

Naime, trener PSG-a Laurent Blanc našao se na udaru tamošnjih medija i navijača nakon ispadanja iz Lige prvaka, unatoč tome što je dominantno osvojio francusko prvenstvo. Od Parižana se ove sezone očekivao bolji nastup u Ligi prvaka, ali nisu uspjeli. Ispali su u četvrtfinalu od Manchester Cityja, što je razljutilo navijače.

Jose Mournho ne želi ni da čuje za milione Paris Saint-Germaina jer jednostavno ne želi da preuzme francuski klub, tako da će PSG morati potražiti novog stratega ukoliko uopšte i otpuste Laurenta Blanca jer se pomenute informacija baziraju samo na špekulacijama, nikakvih saopštenja iz kluba nije bilo.

Naravno, PSG nije jedini klub koji je zainteresovan za portugalskog trenera, tu je još i Manchester United koji je najozbiljniji konkurent za dovođenje Mourinha. United nije u zavidnoj situaciji sa Louisom van Gaalom čiji odlazak, doslovno, jedva čekaju navijači. Pored Uniteda, spominjalo se još klubova za dovođenje Mourinha, ali ništa konkretno se nije desilo. Bila je i Valencija u igri nakon otpuštanja Garryja Nevillea, ali malo vjerovatno je da će Mourinho završiti u Valenciji koja u Španiji i nije baš najbolja, a konkurencija je kvalitetna- Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid, tri klupa koja igraju Ligu prvaka.

[su_sportingbet]

Jose Mourinho (53) svakako važi za jednog od najtrofejnijih svjetskih nogometnih trenera, a u svojoj trenerskoj karijeri vodio je zvučna imena kao što su Barcelona B, Benfica, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Chelsea. ‘Special One’ je dvaput osvajao Ligu prvaka, prvi put sa Portom 2003. godine, a drugi put sa Interom 2010. godine. Sa Portom je dvaput osvajao portugalski šampionat (2002. i 2003. godina), kao i sa milanskim klubom dvaput Seriju A (2008. i 2009), a još može da se pohvali sa trostrukim osvajanjem Premiershipa sa Chelseajem kojeg je vodio u dva navrata, te od “manjih” trofeja je osvajao italijanski Superkup, portugalski Superkup, FA kup, UEFA Kup, engleski Supererkup, te triput španski Kup kralja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!