NaslovnicaVijesti"Karijeru mi je uništio Zlatan Ibrahimović!"

“Karijeru mi je uništio Zlatan Ibrahimović!”

Zlatan Ibrahimović je u dresus švedske reprezentacije 2012. godine u utakmici protiv Engleske na Wembleyju postigao jedan od najljepših, ako ne i najljepši gol u istoriji nogometa. Švedska je tada slavila 4-2 protiv engleskih izabranika, a Ibrahimović je postigao sva četiri gola.

Zlatan Ibrahimović

Jedna od najvećih “žrtava” Zlatanovog ‘tereora’ na ovoj utakmici je defanzivac Stoke Cityja, Ryan Shawcross koji je u igru ušao u 76. minuti, a nakon toga je  Zlatan Ibrahimović kojeg je Shawcross čuvao, postigao hat-trick. Shawcross je u nedavnom intervjuu za britanske medije priznao da mu se ljudi i dan danas smiju zbog onoga što mu je napravio igrač PSG-a i zvijezda švedske reprezentacije, Zlatan Ibrahimović.

“I danas mi se članovi porodice u lice smiju zato što mi je reprezentativnu karijeru uništio samo jedan čovjek”, kaže Shawcross za britanski Daily Telegraph, te nastavlja:

“Stalno mi ponavljaju da je Zlatan kriv zbog ‘kraha’ moje reprezentativne karijere. Imao sam priliku, ali sigurno ga ni drugi defanzivci ne bi adekvatno zaustavili. Imao sam priliku da u 16 minuta pokažem šta znam, a vjerovatno nisam pružio ono što je selektor od mene očekivao. Samo sam igrao protiv jednog od najboljih napadača na svijetu koji je tada imao svoj dan. To se dešava svima.”, riječi su defanzivca Stoke Cityja koji je u engleski premierligaški tim stigao 2007. godine.

[su_bet_at_home_1]

Nakon toga mnogo problema mu je zadavala povreda leđa, no pored toga ovaj engleski igrač se i dalje nada pozivu Roya Hodgsona, što je teško očekivati s obzirom da Engleska ima trenutno bolje igrače na raspolaganju.

“Nepošteno je što moraš igrati u većem klubu da bi te selektor pozvao, mislim da sam svojim nastupima u Stokeu zaslužio poziv, ali njega nema. Možda se promijeni nešto u budućnosti.”, završava 28-godišnji igrač.

Shawcross je u karijeru počeo u redovima Manchester Unitda gdje je na početku nastupao za mlađe selekcije, ali onda je uslijedilo promovisanje u prvi tim. 2007. godine prešao je u Stoke City za oko 1,20 milion funti.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!