NaslovnicaVijestiLaurent Blanc otkrio šta je glavna prednost PSG-a u meču protiv Cityja

Laurent Blanc otkrio šta je glavna prednost PSG-a u meču protiv Cityja

Sutra će se u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka od 20:45 na stadionu Parc des Prines sastati PSG i Manchester City. Trener PSG-a Laurent Blanc na današnjoj press konferenciji rekao je da je upozorio svoje igrače da ne podcjenjuju Manchester City iako nisu u najboljoj formi u zadnje vrijeme.

Laurent Blanc

City je poražen u četiri od posljednjih osam premierligaških utakmica, a do četvrtfinala Lige prvaka su stigli po prvi put u svojoj istoriji pošto su izbacili Dynamo Kiev u osmini finala.

PSG je u četvrtfinalu elitnog europskog takmičenja zaredom već četiri godine, a trener ekipe Lauren Blanc vjeruje da mogu da prođu u polufinale.

“U ovakvim utakmicama detalji su veoma važni. Iskustvo koje smo stegli u posljednjih nekoliko godine može uticati pozitivno na nas. Srećni smo da smo izbjegli Bayern i Barcelonu, a možete dodati i Real Madrid.”, rekao je Laurent Blanc na konferenciji za medije u Parizu.

Blanc je ovom prilikom potvrdio da će PSG protiv Cityja biti oslabljen za dva igrača, Marca Verattija i Javiera Pastorea, a Angel di Maria koji je bio neko vrijeme van stroja trebao bi da se vrati.

Cityju se oporavio Kevin de Bruyne koji je zadobio povrijedu u januaru, a Laurent Blanc za De Bruynea smatra da je veoma kvalitetan igrač.

“De Bruyne je kvalitetan igrač i mi smo svjesni da može igrati na različitim pozicijama. Odličan je asistent. Morat ćemo obratiti pažnju na njega i Aguera. City ima igrače koji mogu da naprave razliku u bilo kojem trenutku, a de Bruyne je svakako jedan od njih.”, riječi su Blanca.

“City ima isti stil igre kao i mi, ali nećemo reći da nam to ne odgovara. Oni žele kontrolisati igru, nisu kao Chelsea kojem posjed i ne igra veoma bitnu ulogu. Bit će to odlična utakmica, oni su odlični u napadu, baš kao mi.”.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!