NaslovnicaVijestiLiverpool sprema ponudu od 22 miliona funti za napadača Benfice

Liverpool sprema ponudu od 22 miliona funti za napadača Benfice

Kako pišu engleski mediji, glavna meta Liverpoola je napadač Benfice Raul Jimenez, koji bi klub sa Anfielda mogao koštati oko 22 miliona funti.

Lisboa, 29/08/2015 – O Sport Lisboa e Benfica recebeu esta noite o Moreirense Futebol Clube no Estádio da Luz em jogo da 3º jornada da I Liga 2015/2016. Raúl Jiménez festeja o 1-1.

Jurgen Klopp želi pojačati napad svog tima, koji bi ovog ljeta mogao napustiti Daniel Sturridge, a kao zamjena bi stigao Meksikanac.

Jimenez je postigao osam golova u 18 nastupa u svim takmičenjima za Benficu ove sezone, a u Liverpoolu su svjesni da, iako ga ne mogu dovesti ove zime, da bi Benfica mogla prihvatititi ponudu na ljeto.

25-godišnjak je osvojio španjolski Superkup sa Atletico Madridom 2014. godine, a prošle sezone je pomogao Benfici da osvoji ligu i kup. Zanimljivo je da je Jimenez bio na korak od prelaska u West Ham u ljeto 2015. godine, ali je propustio let u London, te se nije pojavio na medicinskom pregledu.

Benfica ga je zatim uspješno dovela za 18 miliona funti, kada su otkupili 50% njegovog ugovora od njegovog agenta Jorgea Mendesa, a Atletico Madridu je pripalo oko 9 miliona eura.

Jimenez je već briljirao igrajući u Engleskoj. Osvojio je zlatnu medalju sa meksičkom reprezentacijom na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. U 48 nastupa za reprezentaciju postigao je devet golova. Hoće li ‘Redsi’ uspjeti u njegovom dovođenju ostaje da vidimo.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!