NaslovnicaVijestiLuca Toni: Van Gaal ne podnosi latinoameričke nogometaše

Luca Toni: Van Gaal ne podnosi latinoameričke nogometaše

Bivši napadač Bayern Munchena, Luca Toni, optužio je Van Gaala da se loše odnosio prema južnoameričkim igračima u timu.

van_gaal_luca_toni_rivaldo

Nizozemski trener je imao loš odnos sa Lucom Tonijem u bavarskom klubu, što je dovelo do toga da je Toni ispao iz prvog tima, prije nego što je otišao u Romu na posudbu, a potom i napustio u potpunosti klub.

Van Gaalu svađe sa igračima nisu strane, dok je vodio Bayern bio je u svađi sa nekolicinom igrača, a jedna od poznatijih svađa je ona sa Rivaldom u prvoj sezoni dok je Nizozemac trenirao Barcelonu.

Bivši talijanski reprezentativac Luca Toni vjeruje da Van Gaal svoje žrtve bira u zavisnosti od toga iz koje države oni dolaze, inzistirajući da je sa igračima latinskog podrijetla uvijek bio u svađi.

“Louis van Gaal ne može podnijeti igrače iz latinskih zemalja”, rekao je napadač Hellas Verone za Corriere dello Sport.

“U Bayernu je uvijek tražio priliku da se žali na mene, Francka Riberyja i Lucija jer su nas navijači voljeli.”

Van Gaal trenutno ne uživa previše u Manchester Unitedu, njegov tim je u lošoj formi, a nagađa se da ga samo jedan poraz dijeli od otkaza na Old Traffordu.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!