NaslovnicaVijestiLuis Enrique iznio svoja očekivanja od predstojeće utakmice sa Deportivom

Luis Enrique iznio svoja očekivanja od predstojeće utakmice sa Deportivom

Barcelona trenutno prolazi najteži period u ovoj sezoni. Posljednje tri utakmice katalonski tim je izgubio, a prije njih je remizirao. I dalje su na prvom mjestu ali samo zbog bolje gol razlike, Atletico je drugi sa istim brojem bodova, a madridski Real ima bod manje, tako da nas bez sumnje očekuje zanimljiv finiš španske Primere. Barcelona je takođe završila i svoje takmičenje u Ligi prvaka jer ih je tamo u dvije utakmice eleminisao Atletico Madrid i tako se plasirao polufinale Lige prvaka.

Luis Enrique

Trio MSN ne funkcioniše dobro što je glavni problem Barcelone u prethodnom periodu. Barcelona već godinama u nazad nije bila u sličnoj krizi.

Možda i najvažnija utakmica u ovoj sezoni za Barcelonu bit će protiv Deportiva La Corune koju igraju sutra, a trener Barcelone Luis Enrique iznio je svoja očekivanja od predstojeće utakmice.

“Deportivo je veoma dobra ekipa, posebno su dobri u odbrani. Ali, mi moramo pobijediti kako bismo sebi podignuli samopouzdanje. Gostujuće utakmice su uvijek teške, sada je ova utakmica možda čak i teža s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, no moramo pronaći način da sutra osvojimo sva tri boda.”

“Oba posljednja susreta protiv Deportiva su završila identičnim rezultatom, 2-2 i to samo govori o kakvom je protivniku riječ. Ukoliko ponovimo zalaganje sa utakmice protiv Valencije uz bolju završnicu, ne trebamo se brinuti.”

Na pitanje novinara o utakmicama Atletico Madrida i Reala, Enrique je bez puno razmišljanja rekao da ga ne zanimaju njihove utakmice.

[su_sportingbet_premier_league]

“Atlético i Real Madrid? Ne zanimaju me njihove utakmice. Mi se moramo fokusirati na preostale našeutakmice, sve i da želim, nemam vremena ni pogledati njihove utakmice. Znamo da ovisimo samo o sebi. Ne želim ni zamišljati kakvu proslavu ćemo imati ukoliko uspijemo osvojiti prvenstvo.”

“Psihički smo pali? Najbolje sportske psihologe imamo tu u Barceloni, tako da nam to ne predstavlja nikakav problem.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!