NaslovnicaVijestiMilan odredio cijenu za Carlosa Baccu

Milan odredio cijenu za Carlosa Baccu

Milan je odredio cijenu za svog napadača, Carlosa Baccu za kojeg su zainteresovani mnogi europski klubovi, tako da će Bacca biti na ‘slatkim mukama’ koji klub odabrati. Milan za Kolumbijca traži 30 miliona eura, piše italijanski list Corriere dello Sport.

Milan

Kao najveći konkurent za dovođenje Bacce spominje se Bayern kojeg će preuzeti Carlo Ancelotti nakon odlaska Pepa Guardiole u Manchester City. Carlu Ancelottiju se sviđa način na koji Bacca igra, te ga silno želi dovesti u bavarski klub.

Uprkos tome što je Kolumbijac ove sezone produktivan (drugi strijelac Serije A sa 14 golova), Milan je spreman da ga se odrekne za isti iznos za koji je prošle godine doveo iz Seville. Pored Bayerna za Baccu je zainteresovan i Arsenal, tako da napadač neće imati velikih problema u izboru nove sredine.

Carlo Ancelotti već duže vrijeme želi da dovede Carlosa Baccu, to je želio i u Real Madridu, ali kako italijanski i njemački mediji pišu, to mu nije dozvolio Florentino Perez jer je smatrao da se Bacca ne bi uklopio u Realov sistem igre koji se ponajviše oslanja na Cristiana Ronalda.

Carlos Bacca je u Milan došao prošlo ljeto iz Seville s kojom je dvaput osvojio Ligu Europe, a njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na oko 25 miliona eura. U Milanu je ove sezone u 34 utakmice postigao 16 golova, te zabilježio četiri asistencije. U karijeri, prije Seville, nastupao je i za kolumbijski Atletico i belgijski Club Brugge.

Bacca bi vrlo vjerovatno mogao preći u Bayern jer se sve više priča da će Robert Lewandowski napustiti Allianz Arenu, a kao najveći konkurent za dovođenje Poljaka spominjao se Real Madrid, a isto tako su se pojavile priče da Lewandowski baš i ne želi Madrid jer se boji da će tamo propasti kao i mnogi drugi igrači pored Cristiana Ronalda, zvijezde madridskog tima.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!