NaslovnicaVijesti"Odbio sam Barcelonu zbog svega što se desilo Ibrahimoviću"

“Odbio sam Barcelonu zbog svega što se desilo Ibrahimoviću”

Napadač Atletico Madrida Kevin Gameiro priznao je da je odbio ponudu Barcelone prošlog ljeta, te se odlučio na dolazak u madridski klub, a kao razlog navodi sve što se dešavalo Ibrahimoviću u Blaugrani.

Gameiro otkrio zašto je odbio Barcelonu

Gameiro je prošlog ljeta došao u Atletico iz Seville, ali Francuz je također bio povezivan i sa dolaskom u Barcelonu. 29-godišnjak je sad priznao da je istina da je Barca bila zainteresovana za njega, te dodao da nikad ne bi zaigrao pored Luisa Suareza, Lionela Messija i Neymara.

Gameiro je situaciju uporedio sa Zlatanovom, koji je u Barcelonu stigao 2009. godine. Šveđanin, unatoč tome što je smatran jednim od najboljih europskih napadača, često je ostajao na klupi a ispred njega su igrali Messi, Thierry Henry i Pedro.

“Prošlog ljeta sam imao priliku da biram između odlaska u Barcelonu ili Atletico Madrid. Međutim, što bih ja radio u Barci? Tamo već igraju Neymar, Messi i Suarez. To su igrači koji žele igrati sve utakmice, koji odbijaju izaći čak i deset minuta prije kraja utakmice. Ibrahimoviću se to desilo.”

Napadač je ipak napravio dobru odluku i došao u Atletico, gdje je ove sezone postigao deset ligaških golova, te pomogao svom timu u Ligi prvaka da stignu do polufinala.

Barcelona je na kraju dovela napadača Valencije Paca Alcacera, koji je skupio 19 nastupa u ligi, od čega je samo šest počeo od prve minute.

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!