NaslovnicaVijestiPaulo Dybala: Nadam se da će mi Dani Alves asistirati mnogo puta...

Paulo Dybala: Nadam se da će mi Dani Alves asistirati mnogo puta u Juventusu

Napadač Juventusa Paulo Dybala nada se da će mu novo pojačanje Stare Dame Dani Alves asistirati mnogo puta sljedeće sezone.

Nadam se da će mi Dani Alves asistirati mnogo puta u Juventusu

Barcelona je potvrdila da će Alves napustiti klub nakon osam godina na Cap Nouu, a njegov prelazak u Juventus se očekuje ovih dana.

Iz redova talijanskog prvaka su potvrdili da će brazilski reprezentativac proći mediicinske preglede u ponedjeljak, a transfer bi odmah poslije toga trebao biti ozvaničen.

Dybala je oduševljen dolaskom Alvesa, izjavivši da je gledao defanzivca katalonskog tima u dosta utakmica u La Ligi.

Također je komentarisao i odnos koji Alves ima sa Dybalinim sunarodnjakom Lionelom Messijem, te se nada da će i on imati sličan odnos sa 33-godišnjakom.

“Gledao sam Dani Alvesa dosta puta jer sam često gledao Barcelonine utakmice”, rekao je Dybala za Gazzettu dello Sport.

“Imao je odličan odnos sa Lionelom Messijem. On je veoma tehnički potkovan, pomoći će nam i u obrani i u napadu, a nadam se da će mi asistirati mnogo puta u Juventusu.”

Dybala je prošle sezone postigao 19 golova u Seriji A i upisao devet asistencija, te tako učestovao u više golova nego bilo koji njegov suigrač iz Juventusa.

Također je kreirao i najviše prilika u klubu (73), iako mu je to bila debitantska sezona u klubu iz Torina. Juventus je već ovog ljeta doveo Miralema Pjanića iz Rome, Simonea Ganza iz Comoa, te Marija Leminu iz Marseilla, čiji je ugovor otkupljen nakon posudbe.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!