NaslovnicaVijestiVentura: Početak Serie A treba biti ranije, to sam tražio od čelnika

Ventura: Početak Serie A treba biti ranije, to sam tražio od čelnika

Izbornik nogometne reprezentacije Italije Giampiero Ventura rekao je danas da je pitao čelne ljude Serie A da naredne godine sezona u prvenstvu ima početak malo ranije kako bi igrači bili spremniji za ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Španjolske.

Serie A

“Malo radimo na svoj način, sve druge lige počinju 13. kolovoza. U nacionalnom interesu je da igramo na jednakom nivou. Već sam pitao dužnosnike ligi da počnu ranije, odnosno da imamo dvije utakmice više u nogama. U trenutku ludila sam tražio i tri, ali su rekli da će me prijave u bolnicu.”, rekao je Ventura.

Španjolska je nakon četiri kola prva u Skupini G ispred Italije. Obje momčadi imaju po 10 bodova, ali Španjolska ima bolju gol razliku, a samo prvoplasirana ekipa izboriće direktan plasman na Mundijal u Rusiji. U listopadu Italija i Španjolska igrali su neriješeno 1:1 u Torinu, a revanš u Španjolskoj će se igrati 2. rujna naredne godine.

Početak ove sezone u Serie A bio je 20. kolovoza, a reprezentacija Italije je u rujnu na debiju Venture poražena od Francuske s 1:3 u prijateljskoj utakmici.

“Ove godine imali smo malo Serije A prije utakmice s Francuskom pa smo na kraju platili ceh. Čak nisam ni pričao s igračima 48 sati prije meča… Na kraju smo izgubili 3:1 i u javnosti je taj poraz okarakteriziran kao katastrofa.”, rekao je Ventura.

Izbornik Italije rekao je da čelnici Serie A razmišljaju o njegovom prijedlogu.

“Znam, biće teško pomaknuti raspored, ali morate praviti rezove i načiniti zaokret od 180 stupnjeva, ako želite napraviti nešto dobro.”, dodao je Ventura.

Sezona u Francuskoj i Engleskoj ove godine počela je 13. kolovoza, dok je u Španjolskoj počela iste nedjelje kada i u Italiji, a Bundesliga tek 26. kolovoza.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!