NaslovnicaVijestiPolufinale Europa lige: Shakhtar dočekuje Sevillu, Liverpool putuje na El Madrigal

Polufinale Europa lige: Shakhtar dočekuje Sevillu, Liverpool putuje na El Madrigal

Polufinale Europa lige se igra 28. aprila i 5. maja. Danas je održano izvlačenje polufinala Europa lige u Nyonu u Švicarskoj. Prije ovog izvlačenja održano je i izvlačenje Lige prvaka koje možete pogledati ovdje.

Polufinale Europa lige

Klubovi koji su učestvovali u izvlačenju Europa lige su Sevilla, Liverpool, Shakhtar Donetsk i Villarreal.

U ovu fazu takmičenja Sevilla je stigla preko Athletic Bilbao-a, kojeg je pobijedila na penale i prošla dalje. Naime, Sevilla je u prvoj utakmici u gostima pobijedila sa 2-1, a zatim u uzvratnoj utakmici izgubila istim rezultatom što je dovelo do produžetaka, a zatim i penalima.

Klub iz Engleske, Liverpool je u četvrt-finalu dobio jednog od najtežih protivnika (Dortmund) u ovom natjecanju ove sezone, ali nakon što su ih već svi otpisali, oni su se borili i prošli u polufinale. Redsi su u gostima protiv Dortmunda odigrali neriješeno (1-1), a zatim kod kuće sa nevjerovatnim zaostatkom od dva gola preokrenuli rezultat, u zadnjim sekundama utakmice golom Lovrena prolaze dalje.

Shakhtar Dontesk je imao nešto lakši posao protiv portugalske Brage koju su deklasirali kod kuće rezultatom od 4-0, a prije toga u prvoj utakmici u gostima sa 2-1. U sinoćnoj utakmici što moramo spomenuti su bila dva nevjerovatna autogola i oba od strane Ricardo Ferreire.

Na kraju dolazi Villarreal koji je uspio proći preko češke Sparte koju su pobijedili ukupnim rezultatom od 6-3, u prvoj utakmici 2-1, a zatim i u gostima sa 4-2, što je odvelo Žutu podmornicu u dalju fazu takmičenja.

Finale Europa lige se igra 18. maja 2016. godine u Baselu, Švicarskoj. Ekipa koja osvoji ovo takmičenje, sljedeće sezone će igrati u Ligi prvaka bez obzira na njihovu poziciju u domaćoj ligi.

[su_sportingbet_euro2016]

Parovi polufinala Europa lige:

  • Shakhtar Donetsk – Sevilla
  • Villarreal – Liverpool

Naš forum, mjesto gdje se analiziraju utakmice, predlažu tipovi, i razmjenjuju mišljenja o utakmicama. Bez plaćanja i bilo kakve naknade, potpuno besplatno. Registrujte se, nemate što izgubiti.

REGISTRUJ SE NA FORUM!

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!