NaslovnicaVijestiPredsjednik kluba otkrio gdje Hatem Ben Arfa odlazi ovog ljeta

Predsjednik kluba otkrio gdje Hatem Ben Arfa odlazi ovog ljeta

Leicester City je favorit za potpis francuskog playmakera Hatema Ben Arfe, prema mišljenju predsjednika Lyona jean Michela Aulasa.

Predsjednik kluba otkrio gdje Hatem Ben Arfa odlazi ovog ljeta

Bivši igrač Newcastle Uniteda, koji je napustio Englesku prošle godine nakon neuspjele posudbe u Hull Cityju, svoje vrijeme na St James Parku je opisao kao ponižavajuće.

No, nakon što je stigao u Nicu, 29-godišnjak je podsjetio na najbolje dane i iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je postigao 17 golova i upisao šest asistencija u 34 nastupa.

Pored toga, bio je vodeći u Europi po broju uspješnih driblinga, sa ukupno 145, te je pomogao svom timu da završi na čak četvrtom mjestu u francuskom prvenstvu.

Ben Arfa je sada slobodan igrač nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor sa klubom, a u posljednje vrijeme pojavilo se mnogo špekulacija o njegovoj budućnosti.

Predsjednik Lyona je prošlog mjeseca izjavio da Francuz ‘voli Lyon i želi se vratiti u klub’, no sada je priznao da su šanse za to veoma male nakon što se u utrku za njegov potpis uključio i novi engleski prvak.

“Ben Arfina budućnost? To je pitanje strasti. On je jedna od naših želja, kao i želja naših navijača. Mislim da stvarno želi da se pridruži Lyonu.”

“No, ako ne dođe, vjerovatno će u Leicester City. To je ono što su mi rekli ljudi koji su u bliskom kontaktu s njim.”

“Lisice” su već ovog ljeta dovele Ron-Roberta Zielera iz Hannovera i Luisa Hernandeza iz Sporting Gijona, a jučer je potvrđen i dolazak Raula Uchea Rubija, velikog španjolskog talenta.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!