NaslovnicaVijestiRobert Lewandowski oborio još jedan rekord

Robert Lewandowski oborio još jedan rekord

Robert Lewandowski je današnjim golom protiv Hannovera stigao do 30 golova u sezoni, te je tako postao prvi stranac u Bundesligi koji je postigao toliko golova u jednoj sezoni.

Robert Lewandowski oborio još jedan rekord

Lewandowski je propustio samo dvije utakmice ove sezone, što znači da je igrao 32 ligaške utakmice umjesto 34, ali to ga nije spriječilo u obaranju rekorda.

Za taj pogodak protiv Hannovera mu nije bilo potrebno puno vremena. Već u dvanaestoj minuti lopta je stigla do njega u kaznenom prostoru, a on je sjajno pogodio za vodstvo svog tima.

Poljski reprezentativac ima nevjerovatan omjer odigranih utakmica i postignutih golova otkako je stigao u bavarski klub iz Borussije Dortmund, ali čak ni on nije mogao pomoći njemačkom prvaku da prođe Atletico Madrid u polufinalu Lige prvaka.

U posljednje vrijeme bilo je špekulacija koje ga povezuju sa prelaskom u Real Madrid ovog ljeta, a Zinedine Zidane po svemu sudeći želi da mu Lewandowski bude prva opcija u napadu sljedeće sezone u ‘kraljevskom klubu’.

Na klupu Bayerna sljedeće sezone dolazi Carlo Ancelotti, koji će zamijeniti Pepa Guardiolu, a talijanski stručnjak je priznao da bi volio raditi sa Robertom, s obzirom na sve ono što je Poljak učinio za vrijeme svog boravka u Munchenu.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!