NaslovnicaVijestiRobert Lewandowski otkrio ime igrača koji mu je bio inspiracija

Robert Lewandowski otkrio ime igrača koji mu je bio inspiracija

Zvijezda Bayern Mucnhena Robert Lewandoski otkrio je da mu je inspiracija dok je bio dječak bio bivši napadač Arsenala Thierry Henry, čije je igre redovno pratio.

Robert Lewandowski otkrio ime igrača

Poljski reprezentativac trenutno slovi kao jedan od najboljih napadača na svijetu, te je postigao zapanjujućih 30 golova u 32 ligaške utakmice ove sezone.

Samo četiri igrača iz pet najjačih europskih liga su uspjela postići više golova od njega ove sezone, tako da ne čudi zašto ga mnogi uvrštavaju među tri najbolja napadača u ovom trenutku.

27-godišnjak je otkrio da je bivši francuski reprezentativac Henry igrač kojeg je gledao u svojim mlađim godinama. Henry, koji još uvijek drži rekord najboljeg strijelca Arsenala sa 228 postignutih golova u svim takmičenjima, smatra se jednim od najboljih napadača svih vremena, a Lewandowski priznaje da je bio ponosan kada ga je bivši igrač Topnika upitao za njegov dres nakon jedne utakmice bavarskog kluba.

“Kao dječak gledao sam reprezentaciju i Ligu prvaka”, rekao je Lewandowski za službenu stranicu UEFA-e.

“Nekada sam znao zaspati u drugom poluvremenu tih utakmica jer su bile poprilično kasno, ali uvijek sam želio gledati do kraja. Thierry Henry je igrač kojeg sam volio gledati i on mi je bio inspiracija. Bila je prava čast kad me nedavno upitao za moj dres nakon utakmice.”

“Upitao sam ga tad da li uzima za nekog, a on je odgovorio ‘ne, to je za mene’. To je bilo stvarno cool. Prije par godina sam ga gledao na TV-u i divio mu se, a sada traži moj dres.”

Henry je odigrao ukupno 792 utakmice u svim takmičenjima za šest različitih klubova i postigao je nevjerovatnih 360 golova u svojoj karijeri.

[su_bet_at_home_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!