NaslovnicaVijesti"Roma je još uvijek u utrci za Scudetto"

“Roma je još uvijek u utrci za Scudetto”

Trener Juventusa Massimiliano Allegri upozorio je da se Roma vratila u utrku za naslov prvaka Serije A.

Roma je još uvijek u utrci za Scudetto

Tim Luciana Spallettija je uvjerljivo slavio protiv Fiorentine rezultatom 4-1 u petak, te se vratio na samo pet bodova zaostatka za vodećim Juventusom. To im je bila čak sedma uzastopna pobjeda u nizu u Seriji A, nakon što su posljednji put poraženi u Torinu u siječnju.

Allegri nije iznenađen tom impresivnom formom rivala, koja je počela nakon što je smijenjen Rudi Garcia. Talijanski stručnjak vjeruje da ta pobjeda sa početka godine bi mogla biti presudna u borbi za titulu.

“Ta forma me uopšte ne čudi, jer Roma je veoma kvalitetna ekipa, te je još uvijek jedan od kandidata za osvajanje Scudetta.”

“Pobjeda koju smo ostvarili protiv Rome bi mogla biti presudna, jer nam je omogućila da danas budemo u prednosti od pet golova, a imamo i utakmicu manje. Neće biti lako, ali moramo zadržati ovu prednost ili je čak i povećati u preostalih 11 kola.”

“Sada se svi moramo fokusirati na pobjede, jer moramo ostati i ispred Napolija koji ima tri boda manje od nas.”

Juventus je stigao i do finala talijanskog Kupa nakon pobjede izvođenjem jedanaesteraca protiv Intera, koji nije prošao dalje iako je neutralisao prednost “Stare dame” iz prve utakmice, te uvjerljivo slavio 3-0 u regularnom dijelu. Allegri smatra da bi taj rezultat i loša igra njegovog tima mogla biti važan poziv za buđenje.

“Recimo da je poraz protiv Intera bio veoma zdrav sa psihičke točke gledišta, jer smo bili u nizu od 21 utakmicu bez poraza i izgubili smo u srijedu, ali to je bio bezbolan gubitak, jer smo ipak stigli do finala.”

“Sutrašnja utakmica protiv Atalante će biti mnogo drugačija. Atalanta je tim koji igra veoma dobro kod kuće, tako da moramo biti u najboljem izdanju. Uglavnom, idemo po pobjedu.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!