NaslovnicaVijestiKalou: Bayern će s Ancelottijem izgledati još moćnije!

Kalou: Bayern će s Ancelottijem izgledati još moćnije!

Ekipa minhenskog Bayerna igra sjajnu sezonu, nalaze se na prvom mjestu bundesligaške tabele sa pet bodova prednosti ispred Borussije Dortmund, plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, a u DFB kupu su među četiri najbolje ekipe.

Kalou S Ancellotijem će Bayern izgledati još moćnije!

I pored sjajnih rezultata, španski stručnjak Pep Guardiola je saopštio da će napustiti klupu Bavaraca na kraju sezone i preći u redove Manchester Cityja. Čelni ljudi Bayerna nisu dugo čekali nego su se odmah bacili u potragu za njegovim nasljednikom, a to će biti italijan Carlo Ancelotti.

Ancelotti se lagano priprema da preuzme klupu Bayerna, polako već uči i njemački jezik, a napadač berlinske Herthe Salomon Kalou je u razgovoru za njemački Bild istakao da će bavarska mašina izgledati još moćnije i bolje pod njegovim vodstvom.

“Bayern će sa Carlom Ancelottijem izgledati još moćnije. On je nevjerovatna osoba i fantastičan trener. Carlo zna kako da motiviše igrače i to radi jednim izuzetno pametnim pristupom”, rekao je Kalou.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Kalou je svojevremeno već igrao pod trenerskom palicom Ancelottija dok je nastupao za ekipu londonskog Chelseaja u periodu od 2009. do 2011. godine, i imao je samo riječi hvale za budućeg trenera minhenskog kluba.

“Tokom vremena koje smo proveli zajedno u Chelseaju naučio sam toliko taktičkih stvari od njega. Naučio me je kako da budem opasniji u napadu, kako treba stalno da se krećem između protivničkih linija i da ću tako uraditi mnogo toga dobrog. Jako sam mu zahvalan zbog svega”, poručio je reprezentativac Obale Slonovače, koji nije krio da jedva čeka ponovni susret sa njim u Bundesligi.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!