NaslovnicaVijestiSlaven Bilić otkrio zašto je United bio bolji pod palicom Sir Alexa...

Slaven Bilić otkrio zašto je United bio bolji pod palicom Sir Alexa Fergusona

Sutra će se u četvrtini finala FA kupa od 16:00 sastati Manchester United i West Ham. United ove sezone i nije baš najbolji, a trener West Hama koji dugo nije bio na ovom nivou, Slaven Bilić otkrio je zašto Manchester United nije kao što je bio pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

Slaven Bilić

Sir Alex Ferguson vodio je Manchester United od 1986. do 2013. godine i 13 puta osvajao Premiership, 11 puta engleski Superkup, 4 puta Liga kup, 5 FA kup i 2 puta Ligu prvaka. Prije Mancester Uniteda vodio je Abeerden i St. Mirren u Škotskoj, ali svoju slavu je stekao u Unitedu koji je bio jedan od najjačih klubova pod njegovim vodstvom, sada su daleko od toga.

“U vrijeme Sir Alexa Fergusona imali su bolje napadače, u boljim godina, bili su ‘veća imena’ i mašine za golove”, rekao je Slaven Bilić, te dodao:

“Sada u napadu imaju mlade talentovane napadače koji su na putu da postanu kao oni u doba Sir Alexa, ali trenutno nisu dosljedni situacije. Vrlo teško je biti samouvjeren kada ste igrač Manchester Uniteda. Oni nemaju Aguera, Van Nisterlooyja ili Ronalda, a Rooney je povrijeđen.”

Slaven Bilić koji je ljetos potpisao trogodišnji ugovor sa West Hamom, u ovoj sezoni niže sjajne rezultate, srušio je skoro mnoge velikane engleskog fudbala, a na tablici je 5. sa 49 bodova.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!