NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Bayern Munchen potvrdio dolazak Renata Sanchesa za 35 miliona eura!

SLUŽBENO: Bayern Munchen potvrdio dolazak Renata Sanchesa za 35 miliona eura!

Bayern Munchen je danas službeno potvrdio da će zvijezda Benfice Renato Sanchez preći u bavarski klub ovog ljeta sa 35 miliona eura.

Bayern Munchen potvrdio dolazak Renata Sanchesa

Nakon što je jučer prošao liječnički pregled u Minhenu, 18-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor sa njemačkim prvakom.

“Renato Sanchez je praćen od strane Bayerna već duži period”, rekao je izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge za medije.

“Sretni smo što je odabrao naš klub i odlučio se na potpis prije početka Europskog prvenstva.”

Iz Benfice su potvrdili da bi početna cijena transfera od 35 miliona eura mogla dostići čak 80 miliona eura, a to će zavisiti od mogućih uspjeha mladog Portugalca u bundesligašu, kao i od potencijalnih bonusa.

Potpredsjednik Jan-Christian Dreesen u izjavi za službenu klupsku stranicu Bayerna rekao je: “Naknada za transfer portugalskog reprezentativca, koji je proglašen jednim od najvećih talenata u svojoj zemlji, iznosit će 35 miliona eura, plus dodatni mogući bonusi koje bi morali isplatiti ukoliko igrač bude primjerice izabran u timu godine od strane FIFA-e, ili ukoliko osvoji Zlatnu loptu kao igrač Bayerna.”

Sanchez, koji je tek ove sezone počeo igrati u seniorskom timu, razvio se u jednog od najboljih mladih igrača u Europi ove sezone. Prema pisanjima engleskih medija, interes za njega već duže vrijeme je pokazivao Manchester United, ali očito su iz Bayerna odlučili reagovati što prije.

Renato Sanchez je ove sezone skupio 24 nastupa u portugalskoj ligi, te šest nastupa u Ligi prvaka u dresu Benfice ove sezone, te je pritom postigao dva gola. Pored toga, skupio je i dva nastupa za portugalsku reprezentaciju.

On bi mogao postati prvak Portugala s Benficom u posljednjem kolu u nedjelju, kada će njegov tim ugostiti Nacional.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!