NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela pojačanje iz Bayern Munchena

SLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela pojačanje iz Bayern Munchena

Borussia Dortmund je kompletirala transfer Sebastiana Rodea iz Bayern Munchena, koji je sa novim klubom potpisao ugovor na četiri godine.

Borussia Dortmund dovela pojačanje iz Bayern Munchena

Rode se nije naigrao pod vodstvom Pepa Guardiole ove sezone, te je upisao samo 15 nastupa u Bundesligi u dresu bavarskog giganta, a nakon dolaska Renata Sancheza postalo je jasno da neće dobiti veću minutažu ni ove sezone.

Cijena transfera je navodno 12 miliona funti, a Borussia Dortmund je već ranije dovela i Marca Bartru, koji je stigao iz Barcelone, zatim Ousmanea Dembelea iz Rennesa, te Mikela Merina iz Osasune.

25-godišnjak stiže kao zamjena za Ilkaya Gundogana, koji je prošlog tjedna prešao u Manchester City, unatoč činjenici da je povrijeđen.

Rode je u Bayern stigao po želji Guardiole, kojeg će ovog ljeta zamijeniti Carlo Ancelotti, prije dvije godine iz Eintracht Frankfurta, te je ukupno u dresu tima sa Allianz Arene upisao 52 nastupa, te postigao četiri gola.

Rode je nedavno izjavio da nije zadovoljan svojom situacijom u Bayernu, koji je nedavno kupio Matsa Hummelsa upravo iz Borussije za oko 30 miliona funti. On je tada rekao: “Pep Guardiola ne priča mnogo sa mnom, tako da ne znam zašto ne igram češće”, rekao je Sebastian u martu.

“Matthias Sammer više razgovara sa mnom i vrlo je upoznat sa mojom situacijom. Puno ljudi u klubu je zadovoljno mojim razvojem, ali ja nisam zadovoljan svojom minutažom.”

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!