NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Jaap Stam dobio svoj prvi trenerski posao

SLUŽBENO: Jaap Stam dobio svoj prvi trenerski posao

Bivši igrač Manchester Uniteda i Milana, Jaap Stam, predstavljen je danas kao novi trener Readinga, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Jaap Stam dobio svoj prvi trenerski posao

Bivši nizozemski reprezentativac stiže iz Ajaxa, gdje je obavljao funkciju pomoćnika trenera rezervnog tima, te će zamijeniti Briana McDermotta na klupi tima iz Championshipa.

Nakon završetka slavne igračke karijere duge 15. godine u 2007. godini, u kojoj je mnoštvo trofeja, uključujući i triplu krinu u prvoj sezoni sa Manchester Unitedom, Staam se odlučio okušati u trenerskoj karijeri.

Međutim, posao u Readingu će mu biti prvi na seniorskom nivou, a u prethodna dva posla je obavljao funkciju stručnog štaba u PEC Zvolleu i Ajaxu iz Amsterdama.

Staam je nedavno nagovijestio da se namjerava upustiti u trenerske vode, kada je potvrdio da ne želi potpisati ugovor sa Ajaxom. Također je tom prilikom izjavio da njegov sljedeći posao neće biti u Nizozemskoj.

“Smatram da ne moram početi trenersku karijeru trenirajući klubove iz Nizozemske. Zašto ne bih mogao početi u inozemstvu? To možda neće odmah biti Premier liga, ali bi mogao biti Championship ili League One (engleski treći rang).”

“Postoje veliki klubovi i tamo, gdje se može početi graditi nešto. Već sam razgovarao o ovome sa porodicom, a i ona to želi, ukoliko se pruži prilika”, rekao je nedavno bivši nizozemski reprezentativac.

[su_bet_at_home_o_la_la]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!