NaslovnicaVijestiSPREMA SE IZNENAĐUJUĆ TRANSFER? Chelsea dovodi novog napadača za 40 miliona eura!

SPREMA SE IZNENAĐUJUĆ TRANSFER? Chelsea dovodi novog napadača za 40 miliona eura!

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea sprema ponudu od 40 miliona za zvijezdu i napadača Bournemoutha Calluma Wilsona.

Chelsea dovodi Calluma Wilsona

‘Plavci’ se u posljednje vrijeme povezuju sa dovođenjem brojnih napadača u predstojećem zimskom prelaznom roku, a po svemu sudeći Wilson je trenutno glavni kandidat za dolazak na Stamford Bridge. 26-godišnjak igra u sjajnoj formi ove sezone, u kojoj je postigao sedam golova na ukupno 13 nastupa u svim takmičenjima, a pored toga je podijelio i pet asistencija. Navodno, Maurizio Sarri je mišljenja kako je on spreman da zaigra u boljem klubu.

Talijanski stručnjak je uspio vratiti u formu svog trenutno glavnog napdača Alvara Moratu, koji je razočaravajuće krenuo u novu sezonu, ali je u posljednjih šest nastupa postigao pet golova. Uprkos tome, Sarri i dalje želi dolazak novog igrača na toj poziciji u januaru. Engleske novine The Sun pišu kako čelnici Chelseaja već spremaju ponudu od oko 40 miliona eura, koja bi natjerala čelnike Bournemoutha da dozvole odlazak ključnog igrača.

Njegovi sjajni nastupi ove sezone nisu prošli nezapaženo. Naime, on je ovog tjedna po prvi put dobio poziv u reprezentaciju Engleske od strane izbornika Garetha Southgatea, koji nastavlja svoju politiku davanja šanse mladim, te igračima u formi. Wilson bi tako prvi nastup u dresu ‘Gordog albiona’ mogao upisati protiv Sjedinjenih Američkih Država ili Hrvatske.

Soutghate je o njemu rekao: “Callum je napadač sa kojim sam kratko surađivao u U21 reprezentaciji, tako da znam mnogo toga o njemu. Učestvovao je u mnogo golova ove sezone. Ovo je dobra prilika za nas da ga vidimo na treninzima i da odlučimo da li se uklapa u planove. Mislim da je dio života nogometaša otpornost na utjecaje povreda. Callum je imao problem sa povredom, ali sada se vratio na pravu razinu i ključni je član Bournemoutha ove sezone. Zaslužio je poziv.”

Pored Wilsona, sa dolaskom u Chelsea su se u posljednjih nekoliko tjedana povezivali i napadač Intera Mauro Icardi, kao i napadač Genoe i ovosezonska europska senzacija Krzysztof Piatek, koji bi koštali mnogo više od njega.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!