NaslovnicaVijestiVan Gaal: Wayne Rooney je bolji napadač od Harryja Kanea

Van Gaal: Wayne Rooney je bolji napadač od Harryja Kanea

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal vjeruje da je Wayne Rooney još uvijek najbolji engleski napadač, unatoč nevjerovatnoj formi Harryja Kanea u Tottenham Hotspuru.

Wayne Rooney je bolji napadač od Harryja Kanea

Rooney igra jednu od najgorih sezona otkako je u Manchester Unitedu, postigao je samo sedam golova u Premier ligi, a Kane, s druge strane, već je na cifri od 22 gola ove sezone, dok se njegov tim bori za titulu prvaka.

Nakon impresivnih nastupa Kanea za reprezentaciju u dvije posljednje prijateljske utakmice protiv Njemačke i Nizozemske, pojavile su se špekulacije da bi Rooney mogao izgubiti mjesto u reprezentaciji, koje bi preuzeo Harry Kane, ali Van Gaal je mišljenja da Rooneyevi rekordi govore sami za sebe.

“Kada pogledate njegove rekorde, vidite da je najbolji napadač”, izjavio je nizozemski stručnjak za Daily Mail, te nastavio: “Kane je vrlo dobar napadač, ali još nije zabio gol protiv nas. Kad ovo kažem pomalo ga i izazivam, što nije pametno s moje strane.”

“Izbor uvijek zavisi od njihove forme. Normalno, Rooney je najbolji napadač, ali koliko je Kane postigao ukupno golova? To pokazuje vrijednost napadača.”

Kane će sutra imati priliku da pokaže Van Gaalu da griješi, kada se na White Hart Laneu sastaju Tottenham i Manchester United, a klub iz sjevernog Londona nije pobijedio “Crvene vragove” na domaćem terenu u posljednjih 15 godina.

Rooney je prošle godine postao najbolji strijelac reprezentacije svih vremena, oborivši rekord koji je prethodno postavio Sir Bobby Charlton, a Kane je već postigao četiri gola u deset nastupa za reprezentaciju.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!