NaslovnicaVijestiVELIKO POJAČANJE: Manchester United otima jednog od najboljih igrača Real Madrida

VELIKO POJAČANJE: Manchester United otima jednog od najboljih igrača Real Madrida

Manchester United otima jednog od najboljih igrača Real Madrida. Otočki mediji uporni su u selidbi Garetha Balea u Englesku. To je veliko pojačanje Van Gaala koje će se desiti narednog ljeta, prenose engleski mediji.

Manchester United 'otima' jednog od najboljih

Nije im dovoljno što je sam igrač više puta govorio kako mu je Real Madrid ostvarenje dječačkog sna, što njegov agent, predsjednik Kraljeva, treneri sadašnji i bivši, te i legendarni Zinedine Zidane iznose uvjerenja da će Bale ostati.

Independent tako danas tvrdi da će Crveni đavoli narednog ljeta sigurno poslati ponudu za Velšanina.

Navodi se čak i suma, 90 miliona funti, te se ističe da taj potencijalni transfer neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa Davidom de Geom, od koga se očekuje da ipak ode u Madrid naredne godine.

Ne zaboravlja pomenuti izbor da su odnosi dva giganta nakon ljeta znatno pogoršani, te da će u svakom narednom pokušaju biti znatno teže ostvariti saradnju, ali se pozivaju na nesumnjivu profesionalnost obje strane.


Gareth je svoju nogometnu karijeru započeo u mlađim uzrastima Southamptona, da bi već 2006. potpisao profesionalni ugovor sa Southamptona u kojima ostaje tek jednu sezonu. Njegove odlične igre nisu ostale nezapamćene pa je već sljedeće sezone, u ljeto 2007. Tottenham kupio Garetha za 5 milijuna funti. Sa Tottenhamom je igrao već ligu prvaka i europsku ligu. Iz sezone u sezonu je najbolji igrač Tottenhama. Sa Tottenhamom nije ništa osvojio ali je osvojio puno individualnih nagrada.

1. rujna 2013. Gareth prelazi iz londonskog Tottenhama u madridski Real za 91 milijun eura. Time je postao drugi najskuplji nogometaš na svijetu poslije Cristiana Ronalda.

Gareth je u svojoj reprezentativnoj karijeri nastupao za velšku reprezentaciju do 17, do 19, do 21 godine i za velšku seniorsku reprezentaciju za koju je do sada zabilježio 43 nastupa i zabio 11 pogodaka.

[touchcarousel id=’1′]
Kladjenje forum

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!