NaslovnicaVijestiXabi Alonso: Guardiola je ispred svog vremena

Xabi Alonso: Guardiola je ispred svog vremena

Poznato je da će Guardiola napustiti Allianz Arenu ovog ljeta te zamijeniti Manuela Pellegrinija u Manchester Citju.

Guardiola je ispred svog vremena

No, sezona za njega još uvijek nije gotova. Dok se Pepov specifičan stil igre pokazao učinkovit i u Barceloni i u Bayernu, španjolski reprezentativac Xabi Alonso priznaje da mu u početku nije bilo lako navići se na taj stil igre.

“Pep Guardiola je ispred svog vremena. On je vrlo zahtjevan, i od sebe i od igrača, ali jednom kada se upoznate sa njegovim stilom, onda i sami poželite igrati tako.”

“Voli da njegov tim ima kontrolu nad igrom, jer smatra da je to najbolji način da se pobijedi. Tokom vremena koje je proveo ovdje, on je izgradio nešto, a to je poseban stil igre. Mislim da su mnogi igrači naučili dosta i poboljšali se i da će im to mnogo koristiti i u budućnosti.”

Španjolski stručnjak je u Bayern stigao 2013. godine, te je na dobrom putu da sa bavarskim klubom osvoji Bundesligu po treći uzastopni put, jer njegov tim ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog, a ostalo je još sedam kola do kraja.

U klubu će ga sljedeće sezone zamijeniti Carlo Ancelotti, no Alonso kaže: “Nitko ne razmišlja o sljedećoj sezoni, samo razmišljamo o trenutnim izazovima koje imamo sada. Na kraju ćemo imati dovoljno vremena da mu priredimo odgovarajući oproštaj koji zaslužuje. On će otići na najbolji način, nema sumnje u to, i ovaj njegov period u klubu će se pamtiti.”

Bayern se nalazi na prvom mjestu u Bundesligi sa 69 osvojenih bodova, pet više od drugoplasirane Borussije iz Dortmunda.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!