NaslovnicaVijestiZinedine Zidane: Izvinjavam se svima!

Zinedine Zidane: Izvinjavam se svima!

Bivši francuski reprezentativac i trenutni trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je kako nije ponosan na svoje postupke tokom finala Svjetskog prvenstva 2006. godine protiv Italije, te da se izvinjava svima.

Zidane se izvinio svima

Bivši kapiten francuske reprezentacije je postigao gol već u 7. minuti svoje posljednje utakmice u dresu ‘Plavih’, ali je dobio direktan crveni karton u drugom dijelu produžetaka nakon udaranja glavom Marca Materazzija.

“Nisam ponosan, nisam nimalo ponosan zbog onoga što sam učinio”, priznao je trenutni trener Los Blancosa.

“Izvinjavam se svim mladim ljudima i svima ostalima, a posebno trenerima koji čine nogomet drugačijim. Međutim, to je dio moje karijere, mog života, jedna od onih stvari koje nisu ugodne, ali ih morate prihvatiti i apsorbirati.”

[su_watch_live_football]

Zidane je 9. jula 2006. godine ostatak tima ostavio na cijedilu, ali su ipak uspjeli izdržati preostalih deset minuta sa igračem manje na terenu. Međutim, izgubili su nakon jedanesteraca ukupnim rezultatom 6-4.

Nakon završetka nogometne karijere, Zinedine Zidane se okrenuo trenerskoj. Trenerom Real Madrida je imenovan 2016. godine, a nakon samo dvije sezone ima osvojene čak dvije Lige prvaka, te jednu La ligu.

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!