NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović: U pregovorima sam sa mnogo klubova

Zlatan Ibrahimović: U pregovorima sam sa mnogo klubova

Napadač Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović izjavio je da još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru nakon što napusti glavni grad Francuske.

U pregovorima sam sa mnogo klubova

Švedskom reprezentativcu ugovor sa Parižanima ističe na kraju ove sezone, u kojoj je postigao čak 35 ligaških golova i time privukao interes mnogih velikih klubova, koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

34-godišnjak je dugo vremena bio povezivan sa ponovnim igranjem pod vodstvom Josea Mourinha, koji bi trebao preuzeti Manchester United, ali Ibrahimović ne želi otkriti još kakvi su mu planovi.

“Situacija je takva kakva jeste, vidjet ćemo što će se dogoditi. Pregovaramo sa svim klubovima”, rekao je Ibrahimović za Goal.

“U pregovorima sam sa mnogo klubova, ali također i sa Paris Saint Germainom. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ne mogu vam dati odgovor danas. Samo budimo pozitivni.”

Upitan od strane novinara kada bi trebao otkriti svoju konačnu odluku, Šveđanin je rekao: “Znat ćete kada bude službeno, i ja ću tada saznati. Prije toga, ne mogu vam reći. Teško je odgovoriti na to pitanje. Kada cijeli svijet bude znao odluku, znat ću je i ja. Svi me pitaju isto pitanje, ali ja još nemam odgovor.”

Ibrahimović je također vodeći i po broju asistencija u francuskom prvenstvu, a iza sebe ima najproduktivniju sezonu u svojoj dugogodišnjoj karijeri, te je proglašen za igrača sezone u Francuskoj.

No, za njega sezona još uvijek nije gotova. Parižanima je preostala utakmica finala Kupa Francuske, a ukoliko ga osvoje, to će Ibrahimoviću biti čak 30. trofej u njegovoj karijeri, a pored toga, preostale su i dvije ligaške utakmice u kojima se potajno nada da će oboriti rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni, koji trenutno iznosi 44 gola, devet više nego što je om trenutno postigao.

“Potrebna mi je samo jedna utakmica da oborim taj rekord”, našalio se Ibra.

“Ozbiljno, ništa nije nemoguće, ali to nije nešto na što sam trenutno fokusiran. Kada se osjećam dobro, ja igram dobro, golovi dolaze sami od sebe. Nisam očajan do te mjere da se tjeram da postignem te golove. Oni jednostavno dolaze sami od sebe. Ja pomažem timu, tim pomaže meni i golovi će stići. Dovoljno je biti oprezan, fokusirati se i postići gol kada se za to ukaže prilika.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!