Skupina smrti: Zlatan, Buffon, Keane i Hazard

Skupina smrti je zovu i kažu da oduvijek postoji jedna takva na svim prvenstvima. Martin O’Neill-ova Republika Irska ima jedan veliki posao u svojim rukama u skupini E. Tradicija turnira nalaže da mora postojati ‘skupina smrti’ i ova se definitivno uklapa u te riječi.

Skupina smrti

Pakirana sa puno zvijezda i ega, skupina E izgleda sigurno jedna koja će pružiti dramu, kao i cijeli teret kvalitetnog nogometa.

Prema FIFA-inoj ranking ljestvici, Belgija je najbolja ekipa na kontinentu koja je na drugom mjestu u svijetu, dok su na alternativnoj ELO ljestvici na 11. mjestu.

Belgium v Italy – Ponedjeljak, 13. lipanj

Screenshot_7

Nema čekanja oko napetosti u skupini E, gdje se u prvoj utakmici sastaju Belgija i Italija.

Pobjeda u ovom meču će biti veliki poticaj samopouzdanja, a poraz će dovesti do velike borbe za prolazak u grupi.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Belgija je do sada 12 puta nastupala na Svjetskim prvenstvima, a najbolji rezultat su ostvarili 1930., kada su završili kao četvrtoplasirani. Na Europskom prvenstvu prvi put su nastupili 1972., kao domaćini, a najbolji rezultat ostvarili su osam godina kasnije, kad ih je u finalu porazila reprezentacija Zapadne Njemačke.

Italija je druga najuspješnija nogometna reprezentacija u povijesti, odmah iza Brazila. Osvojila je četiri naslova svjetskih nogometnih prvaka (1934., 1938., 1982. i 2006.). Talijani su također osvojili i jedan naslov prvaka Europe (1968.), jedan naslov olimpijskih prvaka (1936.) te dva međunarodna kupa srednje Europe.

[su_betfair_200eura] [frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]