Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

ultra

Članovi
  • Posts

    92
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by ultra

  1. Poštovanje svima, juce Steaua zeznula iako sam bio uvjeren u njih, ali Rumunji jbg.. 

    Danas prvi par Elche Alaves over žutih 5,5

    Jedna od odlucujucih utakmica u borbi za opstanak između 2 kandidata čija je sudbina još izrazito neizvjesna. Elche kaska 1 bod za mjestima izvan zone ispadanja, a Alaves je 2 boda iznad zone ispadanja i tu želi ostati. Ekipe su grube i u ovakvoj situaciji očekujem žestoku borbu i dosta kartona. Sudac je dosta dobri Fuertes sa prosjekom od 5,15 ove sezone.

    Chesterfield King's Lynn 1 ili domaćin over 1,5 ili čak i 2,5 gola

    Domaćin se nada dohvatiti mjesto u doigravanju za viši rang i ovakve utakmice mora pobjeđivati. Gosti su treća najgora obrana lige i u gostima često prolaze sa napunjenom mrežom. Jesu i oni u borbi ali za ostanak, no mislim da slijedom posljednjih rezultata ne mogu parirati motiviranom i puno boljem domaćinu, te očekujem uvjerljivu jedinicu. 

  2. Poštovanje svima, jucer uspješan dan, a i za danas tri prijedloga. 

    Betis Granada over žutih 4,5 (unibet, marathonbet

    Duel dvije nepredvidljive i relativno grube ekipe. Betis pobjedom pokušava preskociti Villareal i naci svoje mjesto u Europa ligi, dok gosti pobjedom mogu doći na 3 boda od mjesta koja vode u Europu tako da obje ekipe imaju za što igrati. Nakon ovoga ostaju 3 kola do kraja tako da kalkulacija nema. Sudac je Soto Grado koji je ove sezone na prosjeku od 4,2 žuta, ali mislim da ce danas imati dosta posla i da može podijeliti barem 5 kartona (zanimljivo sudio je vec prošle sezone susret ove dvije ekipe i pokazao 6 žutih). 

    Manchester Utd u23 Derby u23 golovi 3,5 over (unibet, marathonbet

    Zadnje kolo u23 lige koja je inace poznata po golovima. Današnja utakmica nema poseban znacaj jer su obje ekipe u sredini tablice i zadnja međusobna je završila 6 2 za manchester. Danas ocekujem golijadu također. 

    FCSB Clinceni 1 (unibet, marathonbet

    Za mene jedan od vecih zicera danas. Steaua vodi mrtvu trku sa Clujom (razlika je 2 boda) i u posljednjem kolu se igra međusobni derbi u Cluju. To sve znaci da ovakve utakmice ne smiju kiksati pogotovo na domaćem terenu. Od bitnijih izostanaka nema braniča Mirona ali se vraća najbolji strijelac Tanase. Gosti nemaju veliki motiv u ovoj utakmici i za mene je to cista jedinica. 

     

  3. Poštovanje svima, dva para i od mene za danas a to su Hertha timski over kartona 1,5 i Puskas Akademija Budafoki 3+ golovi

    Na prvi su svi ukazali a to je borba Herthe i Arminie za ostanak u Bundesligi. Ipak ja bi ovdje skrenuo pozornost na kartone Herthe jer se radi o dosta gruboj ekipi koja je u zadnje dvije utakmice koje su također spadale u kategoriju odlucujucih skupila 7 žutih (3 pa 4), te vjerujem da mogu barem 2 danas. Sudac utakmice je Dankert koji ove sezone daje malo više od 5 žutih po utakmici. 

    Drugi par je utakmica mađarskog prvenstva gdje nema rezultatskog imperativa i vjerujem da može biti dosta golova. Domaćin će s eventualna 3 boda potvrditi drugu poziciju i time ostvariti najbolji plasman u povijesti u elitnom rangu mađarskog prvenstva, dok je gost demotiviran ispadanjem. Dovoljno je samo pogledati zadnje susrete obje ekipe i jasno je da ne bi trebalo biti zadrške. 

  4. Malo kasno napisano ali kolega whimp je vec spomenuo utakmicu Alaves Huesca za over kartona. Slažem se s tim u potpunosti i skrenuo bi pozornost i na timski over kartona Alavesa od 2,5. Imamo drugu najgrublju ekipu lige koja muku muči sa formom i bodovi su joj potrebni te dosta dobrog Hernandeza ove sezone (prosjek 5,46). 

     

    Za double na to bi nadodao pobjedu Atletico Madrida o kojem je sve rečeno( iako imaju određenih problema sa formom, danas se očekuje slavlje). 

  5. betbuilder unibet  kv. 2,02

    crveni karton unibet  kv. 2,48

    Danas je pred nama jedan super zanimljiv duel u Bugarskoj, a to je finale kupa gdje se sastaju žestoki gradski rivali iz Plovdiva, Botev i Lokomotiv. Osim što je ovo borba za trofej  koji je Botev zadnji puta osvojio prije 2 sezone, a Lokomotiv ga uopće nema u vitrinama, ujedno je i borba za izlazak na Euro scenu jer preko lige i doigravanja su oba kluba izgubile šansu izboriti tu mogućnost. Ovaj susret u Bugarskoj nosi epitet utakmice visokog rizika i vjerujem da danas tenzija neće nedostajati, kako na tribinama tako i na terenu. U utakmici u kojoj gradskom rivalu možete uzeti trofej i uskratiti mu nastup u Europi, ne mogu ocekivati ništa drugo nego obilje kartona s obje strane. Također na zaseban tiket cu pokušati i sa okladom da će biti pokazan crveni karton jer jednostavno ulog je prevelik i pitanje je hoće li sve ostati u granicama korektnosti. 

    Screenshot_20190515_155514_com.android.chrome.jpg

  6. betbuilder u bet365, kvota 1.66

    Pod fokusom je susret Intera i Eintrachta. Prva utakmica je zavrsena rezultatom 0 0 i za prolaz je sve otvoreno. S obzirom na takvu situaciju ocekujem jednu živu i žestoku utakmicu gdje bi sudac Hategan mogao imati doata materijala za kartone. E sada, problem je što Hategan u Europi ima puno strožiji kriteriji nego u ligaškim utakmicama, ali ove dvije ekipe, važnost utakmice i činjenica da je sve otvoreno, jednostavno nalažu da se ovo mora pokušati. 

     

    Screenshot_20190314_095523.jpg

  7. Krasnodar - Valencia  over 4,5 kartona

    Benfica - Dinamo over 4,5 kartona

    unibet kvota na dubl 2,86

    Dvije utakmice u kojima danas ocekujem lak prolaz kartona. Prvi par nam je dvoboj u Rusiji gdje Krasnodar lovi zaostatak od 2 1 iz Španjolske i pitanje prolaska je ovdje još sasvim skroz otvoreno. Ocekujem još jednu tijesnu utakmicu (prva utakmica 6 kartona) gdje će se sve riješavati pred sam kraj, a s time i puno tenzija i oštrijih startova. Utakmicu sudi Anthony Taylor koji ima solidan prosjek u euro utakmicama i definitivno ovdje može prebaciti zadanu granicu. 

    Drugi susret je dvoboj između Benfice i Dinama. Benfica hvata 1 0 iz Zagreba i nakon kiksa u ponedjeljak u ligi i vraćanja Porta u život,  potreban im je pozitivan rezultat ovdje. Dinamo je slavljem u Zagrebu napravio odličan posao i sada u Lisabon dolazi poginuti i potući se sa domaćinom kako bi obranio prednost i produžio europsku sezonu. Ni domaćini nisu blaga ekipa i ukoliko im rezultat ne bude išao u korist, rasti ce i nervoza. Iskusni Aytekin je zaduzen za ovaj susret i vjerujem da ce ovdje imati i posla i materijala za prebaciti ovu granicu. 

     

     

     

  8. Zadnji prijedlog za danas je još jedan betbuilder iz beta sa kvotom 1,90, mala kombinacija ukupnog broja kartona i kartona po poluvremenima. 

    Jedan izuzetno bitan susret se danas igra i u Španjolskoj. U pitanju je duel Betisa i Getafea, koji je direktna borba za europska mjesta. Betis se nalazi jedno mjesto ispod te zone i sa pozitivnim rezultatom ovdje može preskočiti najveceg rivala Sevillu i zasjesti na ta mjesta i dodatno se približiti Getafeu. Tokom tjedna su ispali iz kupa i liga im je  sada jedina šansa za Europu. Getafe s druge strane je bod ispod mjesta za LP i također ganja pozitivan rez. Kod temperamentnih Španjolaca mislim da više ništa nije potrebno objašnjavati zašto vjerujem u over kartona. Sudac je Martinez Munuera koji je zahvalan sudac za overe i trebao bi ovu bitnu utakmicu odraditi tako da prebaci granicu od 4 kartona. 

    Screenshot_20190303_134210.jpg

  9. Guingamp - Nantes, Guingamp over 1,5 kartona 1,65  unibet

     

    Još jedan po meni prilično siguran tip za danas je timski over kartona Guingampa koji za prolaz mora dobiti samo 2 kartona. Radi se o utakmici koja se u Francuskoj vodi i kao derbi Bretanje i kada uzmemo u obzir da su domaćini u grčevitoj borbi za opstanak zaključak zašto ovo igram se stvara sam od sebe. Kao što je kolega @Gandalf već napisao utakmicu sudi Buquet, odličan sudac za overe i zbog njegovih informacija gore neću pretjerano duljiti s ponavaljanjem istih stvari. 

  10. Jedan zanimljiv betbuilder u betu sa kvotom 2,60, vrijedan pokušaja.

    Radi se o direktnom dvoboju za ostanak između Stuttgarta i Hannovera. Domaćini se nalaze na 16. mjestu i od sigurne zone su udaljeni 5 bodova. No bitan plus je to što ako i ostanu na toj poziciji, mogu sačuvati prvoligaški status kroz playoff. S druge strane gosti se nalaze na 17. poziciji i kasne za današnjim domaćinom 2 boda. Uz velik motiv obje ekipe i visok ulog u utakmici, ocekujem povišenije tenzije na terenu. Sudac je Bastian Dankert, prilicno solidan za ovu utakmicu i sudac koji je zadanu granu od 3 kartona prebacivao na 6 od posljednjih 8 utakmica. Mislim da ce i danas imati materijala za uciniti isto i da ce pri tome dati baem po dva žuta na obje strane. 

    Screenshot_20190303_073846.jpg

  11. Jedan zanimljiv betbuilder na betu sa kvotom 1,80. 

    Danas nas ocekuje duel Cagliaria i Intera. Domaćini su još uvijek u borbi za što mirnije osiguranje prvoligaškog statusa i motiva protiv Intera im sigurno neće nedostajati jer im je trenutno svaki bod izuzetno bitan. Gosti s druge strane nakon lošije serije rezultata hvataju zalet ali su dozvolili da im se Milan i Roma približe na 2 odnosno 3 boda razlike i sada nemaju pravo na kiks jer bi mogli ispasti iz mjesta koja vode u LP. Sudac utakmice je Banti koji drži dosta visok prosjek kartona koje pokazuje i granicu od 3 kartona je prebacivao na zadnjih 8 od 9 utakmica. S obzirom da se obje ekipe bore za nešto na suprotnim stranama tablice i da im motiva nece nedostajati ova oklada mi se cini kao prilicno izvjesna. 

     

    Screenshot_20190301_173631.jpg

  12. Feyenoord - Ajax  over 3,5 žuta  unibet  1,76

    Polufinale kupa, jedna utakmica i najveci nizozemski derbi. Svi preduvjeti za zestoku utakmicu i utakmicu punu tenzija su tu. Domaćinu je kup jedina šansa za trofej ove godine dok ce gosti sigurno biti željni osvete za ligašku  blamažu i poraz od 6:2 prije ni mjesec dana. Sudac utakmice je Kevin Blom, ne pretjerano lak na kartonima, ali 4 žuta za ovu utakmicu su ništa i mislim da ovu granicu može prebaciti (derbije PSV-a i Ajaxa u dva navrata zavrsavao sa po 7 žutih). 

  13. Uz navedenu utakmicu Dynamo K - Olympiakos, po meni još vrijedi istaknuti i utakmice Zenit - Fener i Dinamo - Viktoria. Obje utakmice otvorene za prolaz, ekipe sklone udaranju i suci solidni overaši. 

    U Rusiji sudi Oliver koji je u europskim utakmicama vrlo lak na kartonima, a ovdje imamo situaciju u kojoj domacin hvata zaostatak od 0:1 i neizvjesnosti ne bi trebalo nedostajati, pogotovo jer vjerujem da je domaćin kvalitetniji i da ce eventualnim vodstvom dodatno podići tenzije. 

    Dinamu i Viktoriji je dodijeljen Rumunj Kovacs koji je dosta dobar izbor za over, pogotovo u ovakvoj tekmi. Dinamo također kao domaćin hvata zaostatak od 1 gola (poražen 2:1) i vjerujem da ovdje kao i u Rusiji neizvjesnosti i grubosti nece nedostajati. U Dinamu su svi uvjereni da su bolja ekipa od Čeha i uz svima poznatu pricu o Dinamovom proljecu, vjerujem da ce igraci biti maksimalno naelektrizirani. 

     

     

  14. Japan - Katar zbroj žutih kartona 3,5 više  1,61  bet365

    Pred nama je finale Azijskog kupa u kojem ce po prvi puta nastupiti Katar i pobjednik pretproslog izdanja Japan. Ne mogu reci da su ekipe posebno grube ( Katar je na prosjeku od ravno 2 žuta šo utakmici, dok je prosjek Japana 1,5), ali ipak se radi o finalu kontinentalnog natjecanja i ne treba dvojiti o zelji obje ekipe za osvajanjem trofeja, tako da bi mogli vidjeti zustriju igru nego li smo gledali u dosadasnjem tijeku turnira. Sudac utakmice je Irmatov koji je na ovome turniru sudio vec 4 utakmice. Njegov kriteriji iz tih utakmica je isto razlog zasto cu pokusati s ovom okladom. Granicu je prebacio u 3 od 4 susreta (davao 6,5 i 4) te mislim da isto moze uciniti i danas. Japan je favorit protiv debitanta u finalima, ali ne ocekujem laku pobjedu. Katar se pokazao kao tvrd orah, i sto budu duze u igri za trofej, vece su sanse za prolaz tipa. 

     

     

     

  15. Inter - Lazio zbroj kornera 10 više  1,61  bet365

    Cetvrtfinale talijanskog kupa nam donosi zanimljiv duel ekipa podjednake kvalitete. Nepredvidljiva mi je ovo utakmica za prognozu bilo kakvog konacnog ishoda, ali ono sto vjerujem da se moze dogoditi je to da bude 11+ kornera na utakmici. Susrecu se dvije ekipe koje ligaskim prosjekom kornera zauzimaju 2 od prve 3 pozicije u poretku. Inter ukupno ima oko 7,90 kornera po utakmici dok je Lazio nesto losiji sa prosjekom od 6,71. Jedan od glavnih razloga ove igre, uz prosjek, su i prosli medusobni mecevi gdje smo vidjeli redom utakmice sa 13,14,18,12 i 16 kornera. Danas ocekujem zanimljivu utakmicu gdje bi broj kornera trebao biti u rangu proslih pet. 

  16. Nantes - St. Etienne zbroj žutih kartona 3,5 više  1,61   bet365

    Ovaj dvoboj se u Francuskoj smatra derbijem koji svoje korijene ima u vremena kada su oba kluba dominirala francuskim nogometom te također pobuđuje veliki interes navijača oba tima. Situacija na tablici nam govori da nas ocekuje borbena utakmica jer Nantes trazi bodove kojima dodatno bjezi od zone ispadanja, dok St. Etienne trazi bodove koji ce ga pribliziti Lyonu i borbi za kvale za LP. Utakmicu sudi Frank Schneider, u ovome trenutku jedan od zahvalnijih sudaca u ligi. Na zadnjih 8 utakmica je 6 puta prebacivao zadanu granicu. Kada uzmem vaznost utakmice i suca, te cinjenicu da su medusobni susreti nerijetko znali zavrsavati sa povecim brojem kartona, ovaj par se cini kao dobra oklada. 

  17. Luksemburg - Bjelorusija zbroj žutih kartona 3,5 više  1,85 (SS i PSK)

    Iako Liga Nacija nailazi na brojne kritike, i dalje ostaje odlicno natjecanje za ekipe renomea gore navedenih. Lakse se svakako boriti za jedno sigurno mjesto na predstojecem EURU 2020 (osvajac kompletne lige D putem play-offa) sa sebi slicnim ekipama nego velikanima europskog nogometa. Konkretno u grupi 2 se vodi tijesna utrka za play-off mjesto izmedu ove dviie ekipe gdje Luksemburg ima prednost od 1 boda nad ekipom Bjelorusije. Luksemburg bi pobjedom zakljucio pricu jer bi pobjegao na nedostizna 4 boda pred zadnje kolo i gostovanje u Moldaviji, dok Bjelorusi u zadnjem kolu imaju vjerujem zicer protiv San Marina u gostima, i danasnjom eventualnom pobjedom bi ostvarili svoj cilj. Vidimo da je pred nama izuzetno bitna utakmica, koju bi mogao popratiti i veci broj kartona. O grubosti ove dvije ekipe u dosadasnjim utakmica nema prevelikog smisla pricati jer su utakmice sa San Marinom i Moldavijom uglavnom lako rijesavali i nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Ipak pogledamo li utakmicu Bjelorusa i Moldavije gdje su odigrali 0 0 i prosuli vazne bodove, vidimo da nervoza ucini svoje i Bjelorusi su tu pokupili 4 zuta kartona. Prva medusobna izmedu ove dvije ekipe zavrsena je sa 1 0 pobjedom Bjelorusa i 5 zutih kartona (igrali su i 2 u proslim kvalama za SP i videno je 5 i 9 zutih). Danas ocekujem slicnu pricu za zutima i ova granica mi se cini izglednom. Sudac danasnje utakmice je Serdar Gozubuyuk koji je prosjekom blizu 4 kartona i nerijetko na medunarodnim utakmicama prebacuje zadanu granicu, a danas bi trebao imati dosta materijala za ucini isto.

     

    PS znam da se kartone bas ne isplati igrati u zemaljskim kladionicama, ali nisam nasao ovu igru nigdje drugdje. ako netko pronade, neka napise LP

  18. Poštovanje svima, za danas jedan tiket jer ponuda i nije nešto posebno, klaja je unibet, kv. 2,04

    GRČKA - POLJSKA  ki1  1,40

    Znalo se da će Grcima faliti Antetokounmpo, ali nisam očekivao ovoliko baš. Nakon 4 kola upisana je pobjeda samo protiv Islanda, dok su sve teže utakmice izgubili. Ista je situacija i sa Poljacima, te je ovo dns direktan dvoboj za osminu finala. Iako neću puno pogriješiti kada kažem da su Poljaci pokazali bolju igru do sada (bili blizu skinuti Fince i Francuze), danas vjerujem da će Grci slaviti. Ekipa je to prepuna iskusnih igrača koji su sposobni dignuti se u ovakvim ključnim momentima. Nesumnjivo je da će utkakmica biti napeta, ali ja prednost dajem Grcima, jer kad tad moraju pokazati kakvu košarku su sposobni igrati.

    SLOVENIJA - FRANCUSKA  hendikep Slovenija +10,5  1,34

    Kakva poslastica nas očekuje u duelu za prvo mjesto u grupi A. Nije mi jasno zbog čega Francuzi imaju toliko povjerenje kladionica, no dobro. Ja ću ići sa ovom okladom. Ako obje ekipe budu igrale približno kao do sada na turniru, Slovenci ne da mogu pokriti ovaj hendikep, nego mogu imati maksimalan učinak na kraju grupne faze. Sve u svemu, po meni će ovdje odlučivati par lopti, razlika za pobjednika ne bi trebala biti velika i mislim da ćemo gledati fantastičnu košarku.

    FINSKA - ISLAND  vodstvo nakon 3/4 Finska  1,09

    Iako ova utakmica u slučaju slavlja Slovenaca može biti nebitna, svakako mislim da će Finci ovdje slaviti i na pravi način se oprostiti od svoje publike. Razlika u kvaliteti je prevelika i do kraja treće četvrtine Finci bi morali imati osjetnije vodstvo.

     

  19. Opet jedan tiket za Eurobasket, klasika Marathon, kv. 2,07

    POLJSKA - FRANCUSKA  ki2  1,10

    Francuzi nakon pomalo šokantnog poraza od Finske u prvoj tekmi, vezali uvjerljive pobjede protiv Grka i Islanđana, te sada imaju također utakmicu gdje ne bi smjeli kiksati, prije nego se sa Slovencima potuku za prvo mjesto u grupi. Poljaci su mislim svoju priliku za drugi dio natjecanja prokockali u glupom porazu od Finske, te ih danas čeka novi poraz. Igra koju pružaju na ovome prvenstvu je solidna čak, no vidi se da nemaju kvalitetu za neki veći podvig. Francuzi su definitivno veliki zalogaj i sve osim slavlja Francuza bi me iznenadilo.

    ČEŠKA - CRNA GORA  ki2  1,21

    Česi danas odigrali katastrofalnu tekmu protiv Mađara i mislim da su njihovi planovi za prolazak grupe propali sa tim porazom. Igra im je izuzetno loša, i ako Satoransky (trebao ih je voditi, ali primjetna je slaba minutaža u Wizardsima) ne proigra nekim čudom, upisati će novi poraz. CG igra za osiguranje 3. mjesta u grupi, jer zadnje kolo im nosi zicer u vidu Rumunja. Izuzev 1/4 gdje su protiv Hrvatske odigrali katastrofalno, u ostatku utakmice su pokazali pristojnu košarku i trebalo bi biti dovoljno za Čehe. Jedini problem je moguća sitna ozljeda Ricea, ali mislim da bi poštedu ipak mogao dobiti u zadnjoj tekmi s Rumunjima, gdje sigurno mogu i bez njega, no čak i da ne zaigra ni protiv Čeha, Ivanović je i više nego dobra zamjena. CG pobjeđuje. 

    RUMUNJSKA - MAĐARSKA  ki2  1,15

    Mađari moraju potvrditi slavlje nad Česima i osigurati si prolazak grupe. Po dosad viđenom Hanga i Vojvoda bi trebali biti previše za prilično smiješnu ekipu Rumunjske, dok će izuzetno antipatični ali borbeni Keller stvarati velike probleme Moldoveanuu (jedinom poštenom igraču Rumunjske) i na taj način približiti Mađarsku velikom uspjehu, jer dalje od toga će teško. Mislim da Rumunjima neće biti od velike pomoći ni domaća publika, jer jednostavno kvalitetu za dobiti Mađarsku sa Hangom kao danas oni nemaju. Nadam se samo da suci neće imati svoje prste u ishodu ove tekme, i onda slavlje Mađara ne bi trebalo izostati (nema boljeg mjesta i bolje ekipe za osigurati si prolaz dalje od mrskih rivala Rumunja :) ).

    TURSKA - BELGIJA  ki1  1,27

    Iskreno ovaj par mi je malo li-la, no uzeti ću ga. Turci domaćini ove grupe i završne faze i to mi je dovoljno za uzeti ovo. S obzirom da su izgubili od Rusa i Srba, vjerovatno će i od Latvije, a dobili su samo Britance, ovo im je utakmica za prolazak dalje (Belgija će teško iznenaditi Srbe u zadnjem kolu). Turci prikazuju solidnu košarku. Obje utakmice su bile egal završnice i manjak kvalitete u njihovim redovima je zapravo razlog zbog kojeg su obje i izgubili. Britance su pak na osnovu kvalitete lako dobili. Isto to očekujem i protiv Belgije. Belgija dosta ovisi o šutu i to je dvosjekli mač. Općenito im igra nema nekakvu pretjeranu kreativnost i mislim da su Turci za njih ipak prevelik zalogaj. Jedino što ih može spasiti je vrhunska šuterska večer. Sve ostalo ukazuje na slavlje domaćina ove grupe.

    VB - SRBIJA  ki2  1,04

    U trenutku pisanja je pala kvota na CG, pa sam ovo dodao radi zaokruživanja kvote za duplanje. Mislim da objašnjenja nisu potrebna. Britanci najlošija ekipa ove grupe, Srbi prejaki za njih. Sigurna pobjeda Srbije

  20. Još 2 tiketa zbog solidnih granica (oba unibet

    prvi, kv. 2,09

    RICKY RUBIO  više od 5,5 asista  1,85

    Dvoumio sam se između njega i Sergia, ali ipak sam se odlučio za Rickya. U prve dvije tekme je imao 7 i 5 asista. Danas mislim da može ponovno prebaciti granicu od 5. Španjolci bi trebali imati jako puno lakih poena gdje Ricky može skupljati asiste, a sve u svemu i da to ne bude tako, odlično napada protivnike pick igrom, gdje trenutno za partnera ima jednog od braće Gasol ili Hernangomez što u prijevodu znači sigurni asisti ako lopta dođe u ruke nekog od ove četvorice. Naravno uvijek postoji i opcija pasa na otvoreni šut, kojih će također biti kada se obrana bude skupljala kako bi branila visoke igrače. Mislim da Ricky može ovo prebaciti.

    ipak Sergio bolji izbor, Ricky igrao samo 13 min

    LATVIJA - VB  Latvija vodi nakon treće četvrtine  1,13

    Htio sam ovaj dubl zaokružiti jednim košarkaškim parom i odluka je pala na ovaj, da se stalno ne ponavljam. Latvija izgubila prvu tekmu protiv Srba, te nakon toga prelako dobila Belgiju. Danas ju očekuje još jedan lak zadatak protiv najlošije ekipe u grupi i vjerujem da do početka 4/4 moraju imati vodstvo.

     

    drugi, kv. 2,04

    WILLY HERNANGOMEZ  broj skokova 5,5  više    1,72

    Ovo moram probati. Dečko igra strašno i to e to. Protiv Crnogoraca je imao 9 skokova, protiv Čeha 11. Protiv Rumunja bi mu minutaža mogla otići gore za cca 5 min, što je otprilike 22-24. To bi mu trebalo biti sasvim dovoljno da nastavi odličnu formu i skupi najmanje 6 skokova.

    LATVIJA - VB  ki1   1,06

    Očekujem da Latvija ovo odradi suvereno i prema očekivanjima. Britanci im ne bi trebali predstavljati težak zadatak. Po meni sigurno slavlje Latvije.

    POLJSKA - KAZAHSTAN  1   1,12

    Za kraj jedan nogomet. Vrlo izgledan par. Poljaci poraženi u Danskoj sa 4:0  i danas se moraju vaditi. Imaju 3 boda prednosti ispred Crngoraca i Danaca i danas imaju vjv najlakšeg protivnika (ostaju im još tekme sa CG i Armenijom). Kazahstan je već prežaljen i nemaju danas puno šansi. Da ne duljim, Poljaci pobjeđuju.

  21. Poštovanje svima, jedan tiket, klaja klasika Marathon, kv. 2,00

    BELGIJA - RUSIJA  ki2   1,25

    Rusi ne igraju bajno ali pobjeđuju. Shved je igrač koji donosi prevagu, a veliku pomoć ima u iskusnim igračima poput Mozgova, Vorontsevicha, Fridzona koji neće igrati spektakularnu košarku, ali će odraditi svoj posao u fazi obrane i pogađati šuteve kada je to bitno. Belgija za sada prima jako puno poena i s takvom obranom se ne mogu nadati velikim stvarima u ovome susretu. Protiv loših Britanaca to nije bio toliki problem, no protiv Latvije su ostali zamrznuti na -28. Rusima iskreno nikada ne vjerujem, ali ono što mi daje sigurnost ovoga puta je to što su svjesni svojih mogućnosti i igraju rutiniranu i pametnu košarku, i mislim da je Belgija idealan protivnik za potvrditi dvije velike pobjede iz prva dva susreta prije teškog meča sa Latvijom u utorak. Sve u svemu, po meni je ovo novo slavlje Rusa.

    HRVATSKA - CRNA GORA  ki1  1,40

    Možda i malo navijački tip, no vjerujem da smo bolji od Crnogoraca. Od Hrvatske se očekuju velike stvari i ta očekivanja imaju svoje temelje. Igra za sada realno i nije bila bajna, no nadam se da će u prvoj pravoj utakmici stvari sjesti na svoje mjesto. Crnogorcima neću gledati utakmicu sa Španjolskom, jer kada njima upadnete u mlin teško je izvući pristojan poraz. Utakmica sa Mađarima je apsolvirana lako, sa +24, no Mađari sa ozljeđenim Hangom su stvarno loša ekipa (koja je nama zbog naše loše igre pravila probleme cca 30 min). Prednost Crnogoraca je svakako reket i skok koji mi kriminalno branimo, no vrijeme je da se to popravi, zaigra se muška obrana i na Španjolce se ode sa maksimalnim skorom.

    ŠPANJOLSKA - RUMUNJSKA  prvi do 15 poena u 1/4 Španjolci  1,143

    Ne znam što bi rekao, a da vam otkrijem nešto novo. Španjolci sigurno neće otvoriti utakmicu kao mi protiv Rumunja. Oni jednostavno od podbacivanja krenu gaziti protivnika i to se događa tako brzo i tako efikasno da su utakmice riješene već nakon prvih 10 min igre. Ovdje očekujem nabijanje razlike odmah na startu i da lagano stignu prvi do 15 poena. 

  22. Za danas jedan dubl (klaja unibet, kv. 2,10) 

    KOPONEN više od 9,5  1,72

    Ovo danas jednostavno moram uzeti. Tim više što je Markkanen možda izvan stroja, a i ako bude unutra, minutaža i potrošnja lopti bi mu se mogle smanjiti. Koponen je odličan šuter, no na ovome EuroBasketu još nije došao na radnu temperaturu. U dosadašnjim tekmama je gađao 4/12 za 2, 1/5 za 3 i 0/3 za 1. Ipak sve to nadomjestio je sa čak 17 asista u prve dvije tekme. Mislim da je danas prava prilika da se popravi konto njegovih poena, jer netko mora povući, a vjerujem da bi to mogao biti upravo Koponen. Minutažu ima (30 min u prosjeku), ovlasti ima i nadam se da će u bitnoj tekmi pred domaćom publikom prebaciti zadanu granicu.

    GRUZIJA - UKRAJINA  ki 1   1,22

    Gruzija jučer odigrala čudnu utakmicu protiv Njemačke. Obje ekipe su imale crnih trenutaka, previše izgubljenih lopti i zapravo je utakmica mogla otići na bilo koju stranu. Ipak odlučile su 2 trice Benzinga i Gruzija danas mora po iskupljenje. Idealna im je ovo prilika za doći do 2 pobjede koja je jako bitna za prolazak dalje. Ukrajinci jedna od najslabijih ekipa na turniru i vjerujem da iskusni Gruzijci neće imati problema.

    edit: kada sam kod cance vidio da je grana za Koponena u Unibetu manja za poen, isplativije je tamo odigrati

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use