Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Objavljeno

Newcastle Utd-Arsenal 2 1.62

Arsenal je lose poceo ligu ima po 1 poraz,pobedu i remi,i on prosto ovde mora da pobedi jer bi mu ukoliko City dobije Watford,veoma odmakao i tesko bi se Arsenal povratio u borbi za titulu.Inace,Arsenal je u medjusobnim mecevima ova dva tima pobedio na poslednji 7 meceva.Tako da ocekujem ovde Pobedu Arsenala.

Bournemouth-Leicester 2 3.40 

Leicester nesumnjivo igra odlicno poslednje vreme,u njihovih poslednjih 15 utakmica  u svim takmicenjima imaju samo jedan poraz i to od Celsija prosle sezone.Bournemouth je na iznenadjenje svih u prva tri kola bez poraza,ali ne misli da ce sutra biti konkurent Leicester.U njihova dva medjusobna meca,oba puta je Leicester izlazio kao pobednik.

Objavljeno

Grčka(-5.5)-Litva 1 @ 1.85 Unibet/888sport

Grčka ima odličnu ekipu. 4 NBA igrača,Spanulisa o kojem ne treba trošit riječi  a i ostli igrači im igraju u top europskim klubovima. Definitivno će jako daleko na euru. Ovo im je treća utakmica u 3 dana. Igra se u Grčkoj obje su pobjedili. Prvo Nizozmesku 12 razlike i onda Trusku samo 4 al Turci izgledaju jako dobro. Ti isti Turci su prvi da tukli Litvu 18 razlike. Litva nema jaku momčad ko inače. Mi smo ih bili izdominirali u Litvi. Vodili smo stalno preko 20 razlike i onda su na kraju spustii na 10. Istina tad su bili bez Valanciunasa al nemaju oni neku kvalitetu ni s njim. Ovdje očekujem laganu pobjedu Grka

Objavljeno

NIZOZEMSKA: Eredivisie

4. kolo | HERACLES - TWENTE | 20:45 | 

Analiza: http://www.svijetkladjenja.com/analize/nizozemska-eredivisie-heracles-twente/

Sutra me vjerojatno nema, pa ću vam još noćas postaviti ovo, očekujem i pad koeficijenata do jutra, a još veći i do samog početka utakmice. 

Pronašao sam na par mjesta i bolje koeficijente od ovog na Bet365, no nemam račune na njima, a i razlika nije velika. 

Sretno.

Objavljeno

18:00 Buducnost - Rostov

Pick +3,5 Rostov 1.85 2/10 bet365

Ovo jednostavno moram probati,jeste riskantno ali..

Nakon zavrsetka muskog rukometnog turnira "Vardar" na redu je i zenski rukometni turnir "Vardar".Dvije grupe po 3 predstavnika odnosno u prvoj grupi Buducnost,ruski Rostov i svedski Savehof dok je u drugoj grupi domacin Vardar,njemacki Leipzig i hrvatska Podravka.Realno gledano Buducnost je najveci favorit turnira.Pa da krenemo nesto o ekipama.

Buducnost je trenutno prvak evrope odnosno pobjednik proslogodisnjeg izdanja lige prvaka.Klub koji predvodi Dragan Adzic je odigrao ligu prvaka bukvalno bez greske.Strasne igracice je imao na raspolaganju Adzic tipa Neagu,Bulatovic,Cvijic,Mehmedovic,Raicevic i na golu sjajna Woltering.Woltering je na kraju sezone napustila Buducnost i otisla u Dortmund tako da je malo veci problem golman kod njih jer jako tesko je zamjeniti ovu Njemicu.Trenutno prvi golman je Marta Zderic koja je prvi golman hrvatske reprezentacije.Sem nje tu su Ana Rajkovic i Ljubica Nenezic.Tim sem Woltering su napustile i Rajčić, Dalbi i Nikolić a klub Buducnost je doveo tek Jovanu Kovacevic kazu buducnost zenskog rukometa u Srbiji.Takoder Buducnost se okrenula mladim igracima iz svog pogona i neke igracice su bile na treninzima sa prvim timom.Vec su odigrale jedan turnir u Rumuniji gdje su zavrsile kao drugoplasirane.Dobile su Rostov na tom turniru 26:23,zatim izgubile od rumunskog tima Baia Marea 23:22 i to je bio prvi poraz nakon godinu dana bez izgubljene utakmice.U finalu su izgubile od mocne ekipe CSM Bucurestia 27:26.

Sto se ipak ruske ekipe tice one su tada izgubile 3 razlike od Buducnosti,igrale su egal mec do prvog poluvremena.Pobjedile su takoder Baia Mare 25:29 sto je odlican rezultat.Ove godine imaju stvarno velike ambicije u ligi prvaka,jace su za Katrin Lunde(golman).U timu su ostale udarne mete tipa Managarova,Ekatarina,Bobrovinkova,Shymkute..One na ovaj turnir dolaze u istom izdanju kao i na turnir u Rumuniji.Ono sto sam zaboravio reci gore da im se i Gyora takoder prikljucila i Anna Sen koja je protiv Buducnosti uvalila 3 gola dok je protiv Baia Marea 6 golova.

Ono sto zelim za kraj reci to je da Dragan Adzic na ovaj turnir dolazi bez Kace Katarine Bulatovic koja je zadobila uderac u finalu protiv CSM Bucurestia.Vidicemo oce li Adzic riskirati sa Neagu i Mehmedovic,prva ima problema sa zadnjom lozom dok Mehmedovic ima probleme sa ramenima.Bez Neagu i Bulatovic Buducnost je skroz drugaciji tim,veliki lideri uzimaju suteve kada niko ne smije,dva velika golgetera.I u prvoj utakmici na turniru u Rumuniji da nije bilo gresaka od igracica Rostova vjerujem da bi mec bio egal,no grijesile su i Buducnost je stigla do prednosti od 4 gola,imala jedno vrijeme i po 5 razlike.

Ukoliko dobro zadze Cvijic na crti jako ce tesko biti Buducnosti ma da ocekujem da ce igrati i Neagu i Mehmedovic koliko to ni sam ne znam.Buducnost je trenutno po meni najjaca ekipa u Evropi sto se zenskog rukometa tice da je ostala Woltering i ove godine bi se prosetali ligom prvaka,ove godine bit ce malo teze jer tu je Bucuresti koji je doveo Gullden i jos par vrhunski igracica.Ukoliko takoder Rostov dopusti nesto brzu igru to ce im ici u primjer kao protiv Baia Marea kada su brzo rjesavale pogotovo u drugom poluvremenu.

Objavljeno

Nisam pisao u analizama, ali naišao sam još jedan vrlo zanimljivi susret u Premier League:

Stoke - WBA  1, 1.95

Stoke je protiv WBA skupio do sada najviše bodova od svih momčadi u Premier League, a igra na svom stadionu koji je već tradicionalno za goste jedno od najneugodnijih gostovanja u ligi. Uz sve to Stoke ima sjajnu momčad i to više nije momčad kakvu je stvarao Tony Pulis trenutni manager WBA, koja je težila nabacivanjima i dugim loptama. Shaqiri je sve oduševio u svom debiju za Stoke što nije iznenađenje, jer se radi o sjajnom igraču, također u svojim redovima imaju dosta bivših igrača Barcelone kao što su Afellay, Muniesa i povratnik u momčad Bojan, ali i još nekih vrlo dobrih igrača kao što su Diouf, Arnautović i dr.. Sve u svemu Stoke je jedna zanimljiva momčad. WBA dolazi na ovo gostovanje bez Berahina koji je još uvijek u kombinacijama za prelazak u neki drugi klub, a radi se o najboljem strijelcu Pulisove momčadi. Također WBA nije ušao posebno dobro u sezonu, a ozljeđeni su im Brunt i Forster dvojica igrača iz prvog sastava.

Objavljeno

ajmo ljudi zlatne, dajte nesto da uplatim za sutra neki 5-6 tipova :D

jer koliko i da mislim, koliko i da analizujem dzaba je , nece me sreca :)  pa video sam ovdje da cesto pogodjite pa mogu da upali za sutra , haha :D

fakt je da ste bolji tipseri od Makedonaca  :lol:  :D

moj savjet je npr ja pratim dosta tenis i rukomet i ispratim dosta puta meceve nogometa od goxa i ekipe,i npr sutra je skroz slaba ponuda tenisa jer je kraj tjedna i finala polufinala su uvijek sjebana za prognozirat tako da ja ti savjetujem da sacekas ponedjeljak i utorak prvo kolo us opena tamo stvarno mozes dobre pare zaradit  i plus ako mislis nesto zaradit neide preko noci , prikupljaj informacije otvori si online racune puno bolje neko zemaljske nez dal i makedonij uzimaju porez u hrv da pa ono  i imaju super opciju cash out i bolje razrade i sve u svemu bolje je mos uplatiti u sekundi nemoras se micat iz naslonjaca 

Objavljeno

moj savjet je npr ja pratim dosta tenis i rukomet i ispratim dosta puta meceve nogometa od goxa i ekipe,i npr sutra je skroz slaba ponuda tenisa jer je kraj tjedna i finala polufinala su uvijek sjebana za prognozirat tako da ja ti savjetujem da sacekas ponedjeljak i utorak prvo kolo us opena tamo stvarno mozes dobre pare zaradit  i plus ako mislis nesto zaradit neide preko noci , prikupljaj informacije otvori si online racune puno bolje neko zemaljske nez dal i makedonij uzimaju porez u hrv da pa ono  i imaju super opciju cash out i bolje razrade i sve u svemu bolje je mos uplatiti u sekundi nemoras se micat iz naslonjaca 

imam ja brate online account iz 365 vec 1 godinu skoru :D ali nemam sa cime da pocnem, jer uplacujem po 1 euro jer ne radim i tako, slabo sa parama , a i u utorak mi je rodjendan mozda cu doci do neke love i stavit na racunu :P oko 10 eura..xD  sarnit cu ja neki tekit i sutra i nedjela, i naravno da cu pisat US Open , kombinirat cu iz ovdje nesta pa vidimo :D

inace zabranjeno je u Makedonija onlajn kladjenja, ne placa se porez na te pare i zato, ako me uhvate j*bat ce mi mater :D i plus povlacim pare direktno iz karticu, vec 1 godina nije mi dosla inspekcija, nadam se da nece doci nikad :)

i moze neki linkove iz vase Hrvatse onlajn kladionice da vidim kako stoji stvare, mozda svidja mi se i otvorim tamu racun :D

samo ne mozzart, zato sto nema jos za Makedoniju onlajn :) 

Pozdrav

Objavljeno

15.00    Jokerit - CSKA     X2     1.45

Najtezi moguci test za Jokerit do sada,

Finci su dobro poceli sezonu,dve utakmice-dve pobede i kao sto rekoh,danas im stize mocni CSKA.

Sta ocekivati danas od meca?

Odmah da se zna ,da je na papiru daleko ispred CSKA i koliko god se cinilo da je Jokerit u ova dva kola sjajno krenuo(jeste ako se gledaju rezultati,ne toliko sama igra,),mislim da je danas prednost za Ruse veca...

Jeste,Jokerit tukao Cherepovec 3-2,ali igra nije bila ohrabrujuca uopste...onda im dolazi Novgorod,ekipa koja je prosecnog sastava i koja ce i ove sezone da zavrsi negde izmedju 8-12 mesta..njih su tukli sa 5-1..ok,super je to,medjutim,Novgorod je kilometrima daleko iza CSKA.

Sa druge strane,CSKA je imala dva teska rivala,dva jaka derbija(SKA i Spartak) i resila u svoju korist.

U ekipi CSKA bukvalno je tesko naci slabu tacku...od odbrane do napada..sve sami elitni igraci!

Da ne nabrajam sada ovde sva ta imena,onaj ko malo prati vise hokej,zna o cemu pricam...

Ja na ovaj mec gledam ovako...jeste Jokerit dobra ekipa,sve stoji,ali CSKA je CSKA..i u ovoj ranoj fazi takmicenja mu dajem prednost..pomenucu samo da je prosle sezone  CSKA izgubio samo 5 meceva od 30 na strani...

Objavljeno

Analize sa portala...

(svaka analiza otvara se u novom prozoru a preporuka je otvoriti naravno sve ;) )

Premier League: Liverpool - West Ham

Premier League: Tottenham - Everton

Bundesliga: Bayern Munchen - Bayer Leverkusen

Primera: Real Sociedad - Sporting Gijon

Primera: Real Madrid - Real Betis

na real sociedad-sporting gijon ima u betu granica od 5.5 sa 1,83 koef :D

Objavljeno

15.00    Jokerit - CSKA     X2     1.45

Najtezi moguci test za Jokerit do sada,

Finci su dobro poceli sezonu,dve utakmice-dve pobede i kao sto rekoh,danas im stize mocni CSKA.

Sta ocekivati danas od meca?

Odmah da se zna ,da je na papiru daleko ispred CSKA i koliko god se cinilo da je Jokerit u ova dva kola sjajno krenuo(jeste ako se gledaju rezultati,ne toliko sama igra,),mislim da je danas prednost za Ruse veca...

Jeste,Jokerit tukao Cherepovec 3-2,ali igra nije bila ohrabrujuca uopste...onda im dolazi Novgorod,ekipa koja je prosecnog sastava i koja ce i ove sezone da zavrsi negde izmedju 8-12 mesta..njih su tukli sa 5-1..ok,super je to,medjutim,Novgorod je kilometrima daleko iza CSKA.

Sa druge strane,CSKA je imala dva teska rivala,dva jaka derbija(SKA i Spartak) i resila u svoju korist.

U ekipi CSKA bukvalno je tesko naci slabu tacku...od odbrane do napada..sve sami elitni igraci!

Da ne nabrajam sada ovde sva ta imena,onaj ko malo prati vise hokej,zna o cemu pricam...

Ja na ovaj mec gledam ovako...jeste Jokerit dobra ekipa,sve stoji,ali CSKA je CSKA..i u ovoj ranoj fazi takmicenja mu dajem prednost..pomenucu samo da je prosle sezone  CSKA izgubio samo 5 meceva od 30 na strani...

Bolje je samo 2,2,30 kvota,slazem se sa tobom,previse dizu u nebo Jokerit zbog dve pobede na pocetku.Ovde mislim da ce biti laka dvica.

Objavljeno

Pozz ljudi, ja sam novi clan nisam imao nalog ali sam vas pratio vec neko vreme, jutros sam odlucio da se prikljucim ovoj prici te evo mojih predloga za danas:

20:45 Milan - Empoli pk1 (poluvreme ili kraj1) 1.36 @planetwin365

Milan je ove sezone ulozio dosta novca pa samim tim ocekuju plasman u Evropska takmicenja. Imali su los start (poraz od Fiorentine) i u ovoj utakmici od samog pocetka moraju da krenu ofanzivno i na pobedu. Sa druge strane skromna ekipa Empolija kojoj je cilj ostanak u ligi po mom misljenju ovde nema sta da trazi.

13:45 Newcastle - Arsenal tm11+ (domacin daje najmanje 1 gol na mecu) 1.60@planetwin365

Newcastle se silno pojacao ove sezone i sigurno im nije cilj da budu u donjem delu tabele. U prva 3. meca nisu uspeli da zabeleze pobedu (uzeli 2. boda) u proslom mecu protiv Man. utd-a su pokazali da znaju da igraju i ja verujem da ce gol doci u ovom mecu. Sa druge strane Arsenal nije imao strart iz snova, nisu pokazali tako reci nista. Odbrana im je i ove sezone katastrofa (po mom misljenju) i samim tim verujem da ce primiti bar jedan gol.

15:30 Koln - Hamburg GG (oba tima daju najmanje po jedan gol) 1.72@planetwin365

Po mom misljenju Koln ce biti iznenadjenje sezone. Imaju vrlo dobar start, par poznatijih igraca. Prvo kolo pobedili Stutgart, drugo kolo nereseno sa Wolfsburgom (u oba meca dali gol). Ovaj mec igraju kuci i imaju neku vrste obaveze prema navijacima. Sa druge strane Hamburg lose pocinje debaklom protiv Bayerna (0:5) u drugom kolu su savladali Stutgart (3:2) i time pokazali da umeju igrati napred. Ocekujem otvoren mec i goleadu, te se nadam da ce napadaci sa obe strane imati dobar dan i postici bar po gol.

18:30 Bayern m - Bayer l 1&3+ (Bayern pobedjuje uz najmanje 3 gola na mecu) 1.78@planetwin365

Ovo ce biti pravi derbi. Veliki Bayern protiv Leverkusena koji je na krilima posle prolaza u grupnu fazu Lige sampiona. Naravno Bayern je favorit bez dileme i sigurno ce to opravdati danas jer nemaju prostora za losije rezultate posle silnog pocetka Borusije Dortmund. Sa druge strane Leverkusen je pre samo par dana igrao protiv Lazia i verujem da ce trener imati malo problema zbog umora igraca ili tome slicno. Dodatak uz gore pomenuti tip bi mogao biti GG (oba tima daju bar po jedan gol na mecu) 1.91@planetwin365

Objavljeno

Kao i obično, i ovog vikenda vam prenosim nekoliko točnih rezultata iz Engleske.

16:00, Brentford - Reading, točan rezultat 0:0 @ 12,00 William Hill

16:00, Ipswich - Brighton, točan rezultat 1:1 @ 7,50 Unibet

16:00, Sheffield Wed - Middlesbrough, točan rezultat 1:1 @ 7,50 Unibet

Objavljeno

Goksime,sta mislis na Bournemouth-Leicester-2 i 3+,ovo su dva autsajdera iako su bez poraza,i igraju na dosta golova,a Leicester je po meni kvalitetnija ekipa i mislim da ce ovde slaviti

Ne znam na kojem mjestu tabelu i ostalu statistiku pratiš, ali moram ti reć da Bournemouth ima 2 poraza u prva tri kola.

Usput pozdrav svima, novi sam na forumu, i sretno!

Objavljeno

Želim dobrodošlicu novim članovima :)

Vidim na forumu dosta projedloga što mi je drago, pa da kao i obično i ja pridonesem svojima... Moguće da ću kroz dan dodati još toga, pa za sad ono što se nešto ranije igra...

Newcastle - Arsenal

Arsenal je jedna od ekipa koja me je više puta lijepo zeznula ove godine za jako lijepe dobitke. Zadnji put bilo je to protiv Liverpoola, a i protiv West Hama su uspjeli nemoguće protiv West Hama koji je nakon toga nanizao dva poraza, ali eto to je nogomet...

Arsenal protiv Liverpoola nije bio ista ekipa. prvo poluvrijeme odigrali su katastrofalno, dok su drugo bili znatno bolji, dominirali, naravno imali posjed, ali nekoliko šansi, prilika, dominaciju nisu uspjeli pretočiti u gol i ostalo je 0:0 iako utakmica je bila zanimljiva i prepuna prilika.

Dake Arsenal na startu sezone u dvije utakmice u nizu na Emiratesu još nije postigao gol, mislim da je to stvarno raritetni podatak.. Newcastle je doživio dosta promjena, ali i dalje su simbol za crvene kartone i nešto grublju igru za engleske pojmove. 

Nakon svega prikazanog ove dvije ekipe ove sezone, odigrao sam na Arsenal koji vjerujem da će se nametnuti od prve minute te tražiti uvjerljivu pobjedu. I Wenger je svjestan da imaju loše otvaranje sezone i mislim da će dati maksimum u ovoj utakmici. 

Uz sve odabrao sam i sigurniju varijantu a to je da ARSENAL pobjeđuje jedno poluvrijeme, pa tako ako se i desi da npr. Newcastle povede 2:0 na poluvremenu, meni je dosta da Arsenal smanji na 2:1 i oklada bi mi bila dobitna.. Meni stvarno genijalna opcija za klađenje, i mislim da sigurnije razrade u nogometu, osim da ekipa daje gol :D , nema.

Uz navedeno, moja preporuka tj. analiza na portalu SvijetKladjenja je Primera: Real Sociedad - Sporting Gijon

Utakmica sama po sebi nije možda previše atraktivna i ima i zanimljivijih danas, međutim neki podaci navedeni u analizi su meni bar zanimljivi.. ;)

LoSEvVq.png

aoW6ehq.png

AvhjmGG.png

Nadajmo se da će vikend dobro početi, a i proći ;) 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Kolega,cudim se uopce ideji da ste isli dolje u to leglo bolesti.U Afriku uopce nisam imao zelju ici.Prije dosta godina,bila je prilika da idem u Keniju na mec,odbio sam.Hvala lijepo.Kaj se tice Zagorja,tam vam opce nije lose,ne znam od kud vam ideja da je drukcije.Mi smo trenutno u Istri,trazimo ovlasteni servis za brze popravke zbog tehnickog. @Ajnud se uzasno iznervirala,nov auto a eto...Vama preporucam da kad dojdete u Istru,odete u Vodnjan vidjeti mumije katolickih svetaca...ili u Vrsar gdje imate jednu od najvecih nudistickih plaza...zavisi o raspolozenju...kaj se tice Hrvatske,mene je bilo jedino frka dalicevih odluka...primjer,da forsira Gvardiola,rekonvalescenta,kraj toliko trenutno boljih solucija ali to vam je kao onaj moj post s Norveskom.Badava imati sve uvjete za uspjeh kad imate krive ljudecna krivim pozicijama.I u pravu je @pena29 koji kaze da su neke tekme polu namjestene i prvenstvo zbog svog formata,smijesno.
    • “… jeste nasli tatu od cure? …” Gana je na takvom civilizacijskom minimumu, koje uopste ne moze niti da se pretpostavi. Ljudi se medjusobno yebu kao stakori, nema prezervativa, nema zastite, nema nikakvog planiranja … nema nista. Tamo niko ne zna niti sta znaci (moguce) krvno srodstvo, jednostavno se svi yebu medjusobno, zaista kao stakori. Cak sam jednom davno to i napisao na nasem Forumu da smo bili na nekoj autobuskoj stanici u sred neke vukojebine i cekali autobus za koji se uopste nije znalo da li ce doci ili nece. Znaci, samo cekas i nadas se. I onda je nekom crncu na autobuskoj stanici u sred vukojebine, palo na pamet da pojebe svoju, verovatno, zenu. I nista. Malo su se odmakli, lik je devojku okrenuo, podigao haljinu i krenuo sa onim smesnim pokretima, znas vec kojim, stojecki naravno. To je trajalo koliko treba da traje, posle toga se ljubavni par vratio medju ljude na autobuskoj stanici, i nastavio da ceka autobus koji na kraju, nikada nije ni dosao. Kada smo mi otisli u Ganu da trazimo bioloskog oca, znali smo ime i prezime, znali smo kom plemenu bi mogao da pripada, i koliko bi otprilike mogao da ima godina. Da ti prevedem na patriotski jezik. To bi bilo kao kada bismo znali da se bioloski otac zove Marin Pograncic, da je katolik, da ne bi trebalo da ima vise od toliko i toliko godina, i da je pre toliko i toliko godina bio u toj i toj zemlji. A onda smo u Gani uzivo videli da ima dvadeset miliona Pongracica i jos deset miliona koji se zovu Marin Pongracic, odnosno da citava plemena crnaca nose isto ime i prezime i da to nigde nije zavedeno. Na kraju smo dosli do toga ko bi  mogao da bude bioloski otac, ali ne i ko je. Suzili smo krug na jedno pedesetak crnackih plemena, gde bi svako mogao biti bioloski otac. I zamisli ti sada, da cak i svetske kladionice nisu sigurne moze li Hrvatska da pobedi jednu ovakvu zemlju, cim su jedinicu kvotirali sa 1,90  
    • Imamo mi takvih u kvartu...crni dosao,slozio klinca i by-by a ona glupa sad s bebacom i sj...m zivotom...Nego,jeste nasli tatu od cure?Mi taman na tehnickom...nismo prosli,tvornicka greska na autu i sad trazi mehanicara po Istri..
    • Devojka je dosla na svet zahvaljujuci brzom sexu izmedju belkinje i ganskog crnca. Crnac se prakticno nije ni secao sexa, a belkinja je kasnije odlucila da rodi. A onda se ta devojka udala za jednog mog prijatelja, dobili su decu itd itd … Ta devojka nije bio moj neki komad niti rendom zena, posto ipak postoje neki civilizacijski minimumi. Ali je bilo interesantno sto devojku uopste nije interesovalo da cuje, vidi, niti bilo sta zna o svom bioloskom ocu, niti je htela ikada da ode u Ganu, dok smo se mi belci, zainteresovali za crnce, cisto iz neobjasnjivih razloga, pa smo otisli u Ganu da trazimo bioloskog oca medju trideset miliona ljudi, majko moja. Plus sto su to bili moji najgori dani u zivotu, najgluplje potroseno vreme u zivotu. Hteo sam da kazem, ako Hrvatska veceras nije u stanju da pobedi ili barem ne izgubi od jedne ovakve zemlje, onda se sutra u postu opet vracamo Krbavskom Polju i Mletackoj Republici  
    • Gana kao zemlja, nastavak Dakle, kada prvi put dodjete u Ganu, prvo sto cete primetiti jesu neprijatni mirisi, hajde da ne kazem bas smrad. Ti neprijatni mirisi se osecaju svuda, na ulici, u zatvorenom prostoru, medju ljudima, u vazduhu, bas svuda. Posebno neprijatan i odbojan utisak stvara pogled na ulicne prodavace gde oko svog tog sarenila, lete insekti velicine rode, plus one zelene muve koje lete samo na govna. Kada mislite da je najgore, znajte da uvek moze i gore. A to je kada ste medju ljudima, ili blizu ljudi. Taj neki miris koze … oh Boze, jednostavno imate utisak da je opsta higijena na istorijskom minimumu A sta tek reci o ljudima, majko moja. Dzabe vama to sto su (mozda) gostoljubivi ili druzeljubivi, kada ne mozete da budete u blizini ljudi vise od tri minuta. A gde je tek kada ih vidite da nemaju manire, da su bucni, da jedu otvorenih usta, da mozete da vidite da celo selo izadje u sred dana i krene da peva, igra i udara u neke njihove bubnjeve, sto im predstavlja vrhunski provod i zabavu. Sve u svemu, kada bih trebalo da predstavim Ganu u dve reci, te dve reci bi bila civilizacijska katastrofa, ili civilizacijski minimum, a kada bi trebalo nekome da preporucim da ode u Ganu, makar i na dva dana, makar i besplatno, uvek bih radije preporucio da ostanete kod kuce, kakva god da je. Reprezentacija Gane Kockanje na utakmicama Svetskog Prvenstva je sjebano najpre zbog turnirskog tipa takmicenja, a zatim i zbog toga sto vi jednostavno nista ne znate o vecini reprezentacija, niti ste ikada gledali dve trecine teprezentacija svojim ocima. Evo, na primer, ja sam prvi put u zivotu video reprezentaciju Ecuadora na utakmici protiv Nemacke, a imao sam predrasude da oni tamo u Ecuadoru jedu sirovo meso tako sto ga otkidaju zubima. A Ecuador zapravo igra u zanosu i transu kakav vi ne mozete ni da zamislite da je moguc u nekoj evropskoj reprezentaciju, plus imaju odlicne igrace. Znaci, ja o reprezentaciji Gane nista ne znam, niti sam ih ikada u zivotu gledao svojim ocima, ali mogu samo da zamislim kakva se tamo tek igra nacionalna liga, i na kom nivou su stadioni, trava i kvalitet igre. A da ne govorim sto ne mogu cak ni da zamislim da li se njihovi igraci uopste tusiraju nakon treninga ili utakmica, jer osim sto nema vode, pitanje je da li crnci uopste i zele da se tusiraju. Ono sto sam malo saznao iz Googla je da oni kontinuirano vec dvadeset godina odlaze na Svetska Prvenstva, da im je ovo vec peto ucesce, i da su se u poslednjih dvadesetak godina sjebali tek jednom, 2018-te godine. Iz Googla sam takodje saznao da se uopste nisu mucili kroz kvalifikacije, plus da su izmedju 2006-te i 2010-te na Svetskim Prvenstvima dogurali do osmine finala i do cetvrtfinala. Malo sam pogledao i fotografije igraca iz rostera, gde nisam video nijednog belca, mada sam uistinu tek na nekoliko sekundi pogledao sta imaju u rosteru. Malo cu samo da se zadrzim kod crnaca. Ovi ganski crnci su bas pravi, pravcati crnci. Crni, da ne mogu biti crnji. Kao da uopste nemaju one americke ili columbijske crnce koji su negde u genetici imali nekog belca medju precima, ovi iz Gane su stvarno zayebano crni. Posto Gana ima neverovatno mladu populaciju, teoretski vi, moje kolege sa Foruma, bi mozda i mogli u Gani da sebi kupite neku mladu zenu za nekoliko stotina dolara i da je dovedete kuci, i svoju zenu zamenite novom i mladjom. U Gani zaista biste mogli da pronadjete devojke sa telima svetskih Top modela, ali je pitanje sta da radite sa njom nakon sto je dovedete kod kuce. Kako da joj se priblizite, kako i sa cime da otklonite neprijatni miris koze, kako sa njom da izadjete medju ljude, a da se ne postidite, a da ne govorimo o tome da ste u istom krevetu i da treba da prebacite ruku preko nje, pa makar i izgledala kao svetski Top model. Za njihovog selektora sam cuo, ali lik ima vec 73 godine, pa njega sigurno ne bih stavio kao neku prednost u odnosu na Dalica, ali ne bih rekao ni da imaju goreg selektora od Hrvatske. Od igraca iz rostera sam naravno cuo za prvu zvezdu reprezentacije Semenya iz ManCity plus sam cuo jos za dva i po njihova igraca, i to je sve. Na osnovu slike njihovog rostera i oblika lobanje njihovih igraca, mozda bih mogao da zakljucim, ili barem procenim da verovatno imaju nekog individualnog znanja, verovatno su brzi i imaju dobru tehniku, verovatno i trce bolje i vise od Modrica, a mogao bih i da predpostavim da su na “vi” sa taktikom. Plus, kako da ne uzmemo u obzir da su englezima uzeli bod, dok je Hrvatska primila cetiri komada. Hrvatska reprezentacija, jos jednom ukratko. Da ne bismo i danas post zavrsili sa Krbavskim Poljem i Mletackom Republikom, najkrace cu reci, na sta svakako imam pravo, da, sto se mene tice, hrvatska reprezentacija ne izgleda dobro, po meni nista nisu pokazali, i da nista ne ocekujem od njih. Ako bi sada moralii da ulazimo u detalje, tu bih vec ulazili u probleme sa kojim nivoom da uporedjujemo ovu generaciju.  Od ovolikog broja reprezentacija na turniru, sigurno je da Hrvatska ne pripada samom dnu, posto svi imamo oci da vidimo kakvi su sve krsevi vec poispadali. Ono sto meni dize pritisak jeste sto bi se mi sada posvadjali po stoti put na Forumu, kada bih ja sada napisao da sigurno ne pripadaju ni medju prvih deset-petnaest Top reprezentacija, ako su to na papiru, kako kazu kladionice, Spanija, Francuska, Argentina, Brasil, Engleska …. Ono na sta takodje imam prava da kazem, jeste da Hrvatska sigurno na jednu utakmicu moze da pobedi ili izbaci neke reprezentacije, ali je pitanje koliko takvih reprezentacija ima, i koje su. Tu grupu gde bih ja potencijalno smestio reprezentaciju Hrvatske bih nazvao kobasicarskom grupom, dakle jednim velikim i dubokim loncem gde biste stavili samleveno meso i sve ostatke od svinjske crkotine, plus zacini, plus dodaci jelu, plus ovo plus ono, pa onda kada krenetw sve to da mesate, nikada ne znate kakve kobasice ce na kraju ispasti.  U tu, srednju, nizu grupu reprezentacija bih stavio sve domacine Svetskih Prvenstva, kolumbijce, belgijance, holandjane …. Ako vec trazim za sebe neka osnovna prava da smem da mislim sta god hocu, onda svakako moram prihvatiti i zlostavljanja na Forumu, poput one cuvene price da su kladionice isto tako podcenjivale Hrvatsku i pre deset godina, a na kraju smo od svega svi zapamtili samo Kolindinu mokru majicu i sise koje se tresu u svlacionici . Perisic I za kraj, Perisica sam izabrao samo kao primer. Kroz utakmice Psv-a, barem sam njega gledao sto puta. Kao prvo, on je vazan deo rostera Psv-a. Kao drugo, i u sirem okviru, na nivou cele holandske lige, on je medju boljima, ako gledamo celinu. Kao trece, direktno je uticao na rezultate Psv-a u ovoj sezoni. Ali, ovakvih kao Perisic, na turniru ima na lopate, ima ih barem stotinu, plus svaka reprezentacija ima ovakve igrace. Gledam ove iz rostera Ecuadora, majko moja, Caicedo, Hincapie, Valencia, Estupinan, Pacho … pa zar  Perisic vise doprinosi nego Caicedo, hajde recite vi meni? A gde je tek Perisic u odnosu na one iz francuske reprezentacije? Konacna prognoza Krenuo sam od X-a, neresenog ishoda na mecu, sto mi je Top predlog i sto sam vec uplatio kroz single. Ali to nije sve. Moracu, ili cu umreti, da podrzim jos jednu reprezentaciju kroz duplu sansu i to do pocetka utakmice, ali odvojeno jedinicu ili dvojku u zavisnosti od mnogih okolnosti. Za duplu sansu 1X na Hrvatsku bih rekao da bi uvek bio moj prvi izbor ako gledamo na kakvom civilizacijskom munimumu je Gana kao zemlja. Pred pocetak utakmice, ja bih hrvatskim igracima rekao da bi bila svetska istorijska bruka da Hrvatska veceras izgubi, gledajuci na sta lice zivot i ljudi u Gani sto sam svojim ocima video. Ali, veoma lako bi moglo da se desi do pocetka utakmice da se iznerviram, ili da mi se podigne pritisak od patriotske sekte na Forumu, gde bi lako moglo da se desi da patriote sa Foruma misle da ce Hrvatskoj biti lako. U tom slucaju, cu se i ja okrenuti ludilu, na ustrb koristi, pa cu minut pre pocetka utakmice odigrati da ce Engleska i Gana biti dve prvoplasirane ekipe u grupi, po kvoti od 2,25 Iz inata, a ne iz ubedjenja. Dok bih iz ubedjenja, uvek podrzao duplu sansu 1X na Hrvatsku, ali ne iz sportskih vec civilacijskih razloga, da ne kazemo civilizacijskih minimuma. Ne kazem da je Maksimir bolji stadion od najboljeg ganskog stadiona, nego barem ima vode za pice i tusiranje.  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use