Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

NBA - Nedelja 25.12.2016.


IzudinB

Recommended Posts

Cleveland - Golden State

Na Božić se u NBA ligi igra veliki derbi, repriza prošlogodišnjeg finala. Duel košarkaša Clevelanda i Golden Statea.
Vrlo slično, uvjerljivo, i jedni i drugi guraju aktualnom sezonom, pa tako večerašnji domaćin ima omjer 22-6 u ovom trenutku, dok je Golden State ipak za nekoliko pobjeda bolji (27-4).
Zanimljivo i da Cleveland doma i Golden State u gostima imaju identičnih 15 pobjeda i samo dva poraza.
I forma je dobra u oba slučaja, a zanimljivo je navesti kako ih povezuje jedan klub - Memphis. Cleveland, naime, ima omjer 9-1 u posljednjih deset utakmica, a Golden State 11-1 u zadnjih dvanaest. I jedne i druge je u tom razdoblju jedino uspio pobijedio spomenuti Memphis.
Momčad Clevelanda je ostala identična onoj prošlosezonskoj i glavna pokretačka snaga su LeBron James i Irving, dok je Golden State (barem bi trebao biti) još jači nego prošle sezone jer se pojačao Kevinom Durantom.
Takav jaki pojedinac se trebao prilagoditi novom okruženju, kao i momčad njemu, a imamo dojam kako je to razdoblje prilagođavanja završilo. Golden State izgleda sve bolje, općenito je također ostavio nešto bolji dojam od Cavsa dosad, pa zato glasamo za goste.

San Antonio - Chicago

Košarkaši San Antonija uživaju u još jednoj uspješnoj sezoni, makar su se u klubu počele događati velike promjene.
Nakon dugih sedamnaest godina iz NBA lige se povukao Tim Duncan, najjači motor Spursa skoro dva desetljeća. Iako Manu Ginobili i Tony Parker još uvijek igraju, treba biti iskren i reći da zbog godina Argentinac i Francuz više ne mogu nositi momčad već su tek pomoćna radna snaga.
No, San Antonio sjajno gura, a glavni su motori Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge. Klub ima odličan omjer 24-6, a u nedjelju će igrati na domaćem parketu protiv Chicaga.
Interesantno je reći kako je San Antonio zasad bio bolji u gostima, nego li na domaćem parketu. Doma je ostvario omjer 8-4, dok je u gostima izgubio samo dvije utakmice ove sezone, a zanimljivo da je Spursima baš Chicago nanio jedan od ta dva poraza u gostima. Sada je prilika za uzvrat.
San Antonio je veliki zicer ove nedjelje. Ne samo što je mnogo bolja momčad od Chicaga, već su Bullsi uletjeli u loše razdoblje: Chicago ima čak pet poraza u posljednjih šest nastupa.

Link to comment
Share on other sites

15672526_10154687283363463_6535539442842
Sretan Božić svima. 
Najpopularniji dan NBA regularne sezone kada nas NBA "časti" sa pet utamica.  Pa krenimo redom. 

NY Knicks-Boston Celtics

Današnji program utakmicom u MSG-u otvaraju domaći NY Knicksi (16-13) protiv gostujućih Boston Celticsa(17-13). "Velika trojka" New Yorka Anthony,Porzingis i Rose nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu uhvatili su dobar ritam, a posebno su dobri u MSG-u gdje drže omjer 11-4. Celticsi su nezgodni i u gostima, momčad Brad Stevensa van svoje dvorane drži omjer 11-7. Najvažnija vijest za domaću momčad je potvrda da će Porzingis biti spreman za ovaj susret tako da će New York Knicksi u punom sastavu tražiti "revanš" za uvjerljiv poraz kod Celticsa 115-87. Utakmica koja je obilovala nervozom sa strane momčdi Knicksa, gostujući sastav dobio je čak šest tehničkih faulova, uz to je i Anthony isključen u 2.četvrtini utakmice. Boston je porazom kod kuće od Oklahome prekinuo niz od četri pobjede i večeras žele započeti novi niz. Isaiah Thomas nakon što se oproravio od ozljede igra jako dobro, u zadnjih pet utakmica prosječno ubacuje 31 poen. Boston Celticsi su blagi favoriti u ovome susretu no teško mi je tek tako otpisati Knickse koji na svome parketu ove sezone izgledaju jako dobro. Biti će ovo zanimljiva utakmica u kojoj nije nemoguće da ako ne pobjede Knicksi barem ni ne izgube prevlikom rzalikom. 

TIP:NY Knicks +2,5

Cleveland Cavs-Golden State Warriors 

Derbi dana je remtach prošlogodšnjeg finala. Svi znamo na koji način su Cavsi došli do njega i sve to dodatno će motivirati Warriorse u ovome susretu. Obje momčadi igraju odličnu košarku. Cavsi na svome parketu imaj omjer 15-2, Warriosi u gostima također na omjeru 15-2. Sudar ovih dviju momčadi postao je pravi rivalitet i vjerojatno najava NBA finala ove sezone što bi bio prvi puta u NBA povijesti da tri puta zaredom budu iste momčadi u finalu. No idemo redom, obje momčadi su jake i obje momčadi imaju 50-50% za ostvariti pobjedu u ovome dvoboju. Warriorsi su favoriti po kladionicama, a bili su sjetimo se i u finalu prošle godine. Cleveland je danas u boljoj situaciji jer igra pred domaćom publikom, ali to je samo mala prednost. Teško je otpisati momčad koja u svojim redovima ima Steph Currya, Kevin Duranta i Klay Thompsona. Green se vraća u momčad kod Warriorsa, dok će Cavsi biti bez J.R Smitha. Iako mediji pumpaju atmosferu uoči ovog dvoboja i iz tabora i jedne i druge momčadi smiruju tenzije i najvljuju ovaj susret kao još jednu utakmicu u regularnoj sezoni. Teško je predvidjeti pobjednika u ovome susretu, kad bih birao igrao bi na pobjedu Warriosa.  Vjerujem da će Kevin Durant biti prevaga u ovome dvoboju, najbolji je strijelac ekipe sa 25,9 poena. Veći "pritisak" je na strani Warriorsa koji su prokockali prednost u finalu, dolaskom Kevin Duranta postali su prkatički najomraženija momčad lige i   mislim da je to motiv momčadi Steve Kerra kojima bi ova pobjeda značila puno više nego eventualni poraz Cleveland Cavsa koji su svoju kvalitetu pokazali osvajanjem prstena u finalu.

TIP: Warriors -3 

San Antonio Spurs- Chicago Bulls

Nakon derbija večeri, na rasporedu je nešto blaža utakmica. Domaći San Antonio Spursi prvi puta će igrati božičnu utakmicu nakon 20 godina, a da u rosteru nema Tim Duncana. Ugostiti će u svome AT&T centru Chicago Bullse koji će predvođeni Dwayne Wadeom pokušati pokvariti Božić. Spursi (24-6) na svome parketu imaju omjer 8-4. Čudno je za ekipu Gregg Popovicha da su na startu ove sezone neuverljivi u svojoj dvorani no lijek za to su današnji gosti. Chicago Bullsi(14-15) na gostovanjima imaju omjer 6-9. i u Teksas dolaze sa dva vezana poraza. Zanimljiv podatak je i taj kako su Bullsi izgubili zadnjih četri gostujućih utakmica i sva četri poraza bila su dvocifrene razlike. Chicago je na svome parketu prije 10tak doana slavio protiv Spursa 95-91, nakon te utakmica dobili su samo dvije od sedam utakmica. Spursi su predvođeni Leonardom i njegovih 33 poena projurili Portlandom i u drugoj utakmici b2b upisali pobjedu 110-90. Kladionice uvelike favoriziraju Spurse. Hendiekp je 9 što i nije takvo iznenđanje jer Bullsi u gostima u zadnjih nekoliko utakmica izgledaju neuvjerljivo. Za očekivati je puno koševa Leonarda sa strane Spursa, te Butlera iz redova Bullsa. Butler će držati uz pomoć Wadea Bullse u utakmici no na kraju ipak očekujem da se Spusri odljepe i na Božić upišu uvjerljivu pobjedu i Chicagu nanesu novi poraz od barem 10 razlike na gostovanju. 

TIP: Spurs -9

OKC Thunder- Minnesota Timberwolves 

Ovo mi djeluje kao najlakša utakmica za prognozirati. OKC (18-12) ugoščuje talentiranu momčad Timberwolvesa (9-20). Talentirana i mlada momčad no jednostavno fali im još malo iskutva da mogu dobiti najbolje momčadi lige. Dolazak Tom Thibodeaua nije od ove ekipe stvorio kalibar playoff momčadi, ali je na dobrome tragu. Biti će ovo utakmica u kojoj će Westbrook ponovno imati svoj show i koji nakon odlaska Duranta ima očekivano odriješene ruke u momčadi. Pobjedom protiv Celticsa sa ubačenih 46 poena upisao je treću utakmicu zaredom sa 40+ poena. Nestvarne brojke koje ove sezone Westbrook postiže mogao bi nastaviti i večeras jer Timberwolvesi su skup dobrih pojedinaca (Towns,Wiggins,Lavine) od koje Thibodeau nikako da stvori momčad. Ove sezone ove momčad su već igrali u Oklahomi i Thunderi su dobili susret sa 112-92. Westbrook sa još jednom nestvarnom partijom voditi će Oklahomu do pobjede u hendikepu. 

TIP: Thunder -5.5

LA Lakers- LA Clippers

Za kraj večeri gradski derbi. Unazad par godina ostali smo uskraćeni za pravi derbi dviju jakih momčadi iz LA. U zadnjih 13 susreta, 12 su otišla na stranu Clippersa(22-9).  Lakersi(11-22) su u rebuildng fazi, iako su krenuli dobro u sezonu sa novim trenerom Luke Waltonom, unazad par utakmica pokvarili su dobar početak sezone. Biti će ovo Lakersima prva domaća utakmica nakon dugog road tripa i učinka 1-6. Sreća za Lakerse je ta što su  Clipersi u problemima i to zbog ozljeda dvojice najboljih igrača Chris Paula i Blake Griffina. Blake Griffin biti će "out" najmanje mjesec dana, Paul je odmarao protiv Dallasa u utakmici koju su Clippersi izgubili, a za današnji susret je upitan. Kod domaće momčadi Lou Williams je najbolji strijelac sa 18,9 poena no i on se nije proslavio u uvjerljivom porazu kod Orlanda 110-90 gdje je šutirao  samo 3-11. Klupa Clippersa dala je veliki doprinos u porazu od Dallasa, ubacili su 52 poena od ukupnih 88. Izgubljene lopte presudile su utakmicu jer je momčad Doc Riversa izgubila čak 20 lopti. Prošlog Božića Clippersi su upisali pobjedu 94-84. Unatoč tome što neće biti Griffina, a i Paul je upitan Clippersi djeluju kvalitetnije od Lakersa. Ovo je gradski derbi i Lakersi neće tek tako pustiti Clippersima novu pobjedu, ali ipak klupa Clippersa je veika prednost, uz to ne očeujem da će LA Clippersi ponovno gubiti toliko lopti kao protiv Mavsa stoga predviđam relativno laku pobjedu dovoljnu da pokrije ovaj hendikep. 

TIP:LA Clippers -6.5
 

Link to comment
Share on other sites

Prije svega Sretan Božić i od mene svima koji ga slave.

 

Danas bi' izdvojio 3 igrača
D.Green/11,5 @ Više --> 1,85

Siguran sam da će svi da obrate pažnju na Curryja i Duranta, koji i jesu najopasniji igrači u timu. Ali baš zbog toga mislim da će Green da ima više prostora i veliki broj asistencija upravo ova dva igrača gore koji će da ga hrane loptama. Mislim da će imati i dobru minutažu jer je igrač koji igra odlično i u odbrani, a vrijedi istaći da je u duelima sa Love-om u zadnjih 5 susreta izlazio kao pobjednik. Baš zbog toga moj drugi par večeras je K.Love.

K.Love/19,5 @ Manje --> 1,85

Love je u duelima u kojima ga je čuvao Green skoro uvijek išao ispod ove granice poena. Jednostavno Green mu ne leži i ne može da da svoj maksimum pored ovog igrača. Ovo jeste derbi i očekujem maksimum sa obje strane svih igrača, ali mislim da će Green i večeras da bude odličan u odbrani i da sačuvaj Love-a da ne pređe ovu granicu.

Ra Shad James/10,5 @ Više --> 1,85

Play Cedevite koja večeras dočekuje C. Zvezdu. Cedevita je u odličnoj formi, jeste da nisu igrali protiv nekih jačih ekipa kao što je Zvezda koja je u vrhunskoj formi, ali i Cedevita je u finom naletu, pogotovo na svom terenu. James uzima najviše šuteva po utakmici, i mislim da i večeras može ići preko ove granice ako ga šut krene kao što zna da ga krene.

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use