Internet klađenje: Jednostavno najbolji način za klađenje

Internet klađenje pojavljuje se početkom ovog stoljeća. Internet revolucija imala je također veliki utjecaj i na industriju klađenja. Online kladionice, ubrzo nakon pojavljivanja dial-up i ADSL interneta doživljavaju nevjerojatnu eskpanziju, a klađenje preko interneta u zapadnom svijetu postaje učestala stvar.

internet klađenje

Zanimljivo, prva online kladionica koja se pojavila bila je Intertops – 1996. godine je bila dostupna na internetu. 2001. godine Ujedinjeno Kraljevstvo donosi zakon kojim se legalizira online klađenje, a nakon toga se pojavljuju prve britanske kladionice – bet365, a 2004. godine i Betfair.

Klađenje preko interneta donosi pregršt pogodnosti, štedi vaše vrijeme, sve vam je dostupno u par klikova, a čekanje u redu u lokalnoj kladionici je prošlost. Također, veoma bitna stvar – klađenje na internetu vas ne ograničava samo na jednu kladionicu, pred vama je na desetine pouzdanih kladionica sa dugom tradicijom.

Sve ovisi o vama, kakav ste tip kladioničara? Što je vaš cilj u klađenju? Vjerojatno zaraditi novac. Međutim, što trebate znati prije nego što krenete?

Vaš novac je siguran, nitko ga neće ukrasti

Klađenje je na internetu masovno. Najpoznatija online kladionica, bet365 za jedan mjesec zabilježi u prosjeku oko 300 milijuna posjeta. Ogromna brojka koja će u budućnosti samo rasti.

Jedan od problema koji je evidentan na ovim prostorima što se tiče klađenja na internetu jeste percepcija istog. Dosta ljudi je skeptično po tom pitanju, iz njima nepoznatih razloga. Klađenje na internetu je itekako sigurno, a vaša privatnost se itekako cijeni.

Daleko veće šanse su da će vas pljačkaš opljačkati na putu do lokalne kladionice i uzeti vam sav novac, nego da će vaše kune misteriozno nestati na internetu (!?).

Kao što rekosmo, klađenje na internetu je regulirano zakonima i propisima. Klađenje preko interneta nije kao poker na divljem zapadu, kao što prosječni čovjek ispred seoske zadruge zamišlja. Online kladionice moraju ispuniti niz uslova, dobiti određene licence samo da bi uopšte mogle početi priređivati igre na sreću na internetu.

Također, online kladionice su nekome odgovorne. One britanske su odgovorne Britanskom vijeću za igre na sreću (Gambling Comission), tijelo britanske Vlade koje je odgovorno za propise, regulative i njihov nadzor u vezi sa internet klađenjem.

Klađenje na internetu ne poznaje radno vrijeme. Dostupno vam je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Korisnička podrška radi 24 sata kod skoro svih kladionica – možete ih dobiti na live chatu, putem telefona, ili putem maila.

Tečajevi i razrada ponude – neuporedivo bolji

Pored ušteđenog vremena, klađenje preko interneta će vaše dobitke učiniti osjetno većim. Razlog je jednostavan. Razlika u tečajima zna biti itekako velika između neke online kladionice i zemaljskih kladionica. Uostalom, na internetu imate veliki broj kladionica, a svaka ima svoje pogodnosti.

Jedna je najbolja kada pričamo o live klađenju, druga nudi najbolje tečajeve za Ligu prvaka, treća ima najbolju razradu, četvrta ima u ponudi azijske hendikepe. Ovako možemo u nedogled.

Internet kladionice posluju po zakonima države u kojoj imaju licencu za rad (obično je to Malta ili UK), a vjerovali ili ne – na online kladionicama nema poreza na dobitak i ulog. Samim tim, vaš dobitak će biti veći, ne računajući veće tečajeve.

Račun u više kladionica na internetu je obavezan. Za početak, bet365, Unibet i 1xbet. Svaka od njih ima svoje prednosti, evo nekih.

Bet365 ima vjerojatno najbolje online klađenje i izbor događaja. Online klađenje je dostupno za lige za koje vjerojatno nikada niste ni čuli. U ponudi su čak i hrvatski niželigaši. Također, u ponudi imaju dosta specijalnih oklada – iz svijeta politike, celebrityja i slično.

Nedavno su predstavili opciju Bet Builder koja je jedinstvena na tržištu. Možete kombinirati dvije oklade i dobiti jedinstven tečaj. Također, još jedna od pogodnosti kod bet365 je Early Payout. Ukratko, ukoliko vaš tim vodi sa 2-0, a kladili ste se na njega, oklada je automatski dobitna, nebitno hoće li na kraju biti 2-2, ili eventualno pobjeda protivnika.

Unibet je danska kladionica koja je na tržištu od 2000. godine. Također imaju veoma dobro live klađenje, dobre razrade na niže lige, a veoma često će vas iznenaditi i sa nekim bonusom. Također, ako ste ljubitelj e-sports takmičenja (CS:GO, Dota, LoL), možda je najpametnije da se prvo registrirate na Unibet s obzirom da Danci posebnu pozornost obraćaju na esports, sponzori su par e-sports timova. Jasno, razrade na e-sports takmičenja su shodno tome iznenađujuće dobre.

1xbet, ruska kladionica koja će vam ponuditi najbolje tečajeve na Lige petice i Ligu prvaka. Nekada razlika u tečaju zna biti osjetno velika. Primjerice, u lokalnoj kladionici tečaj na pobjedu Barçe protiv Osasune je 1.30 – vrlo vjerojatno da ćete istu okladu u 1xbet odigrati čak i po 1.45.

Ovo su naravno samo neke od prednosti ove tri kladionice, nemoguće je nabrojati ih sve. Sve prednosti ćete uočiti i sami kod svake kladionice, a potom i donijeti odluku koja vam najviše odgovara.

Live prenosi susreta

Jedna od pogodnosti online kladionica koja se pojavila prije otprilike godinu i pol – dvije jesu online prenosi utakmica. Da, potpuno besplatno možete gledati live prenose susreta, a uslov je samo da imate par centi na svom kladioničarskom računu. Sigurno da je i bolji doživljaj kladiti se na susret koji možete gledati live, bilo da se radi o Premiershipu ili o košarkaškoj ligi Tajvana (Da, za košarkašku ligu Tajvana postoji live prenos).

Bonusi, nagrade i promocije

Tržište na internet klađenju je vrlo konkurentno, s puno internet kladionica koje pokušavaju privući i zadržati svoje korisnike. Postoji nekoliko načina koje koriste za to, od kojih većina tih načina odgovara korisniku na ovaj ili onaj način. Posebno pogodni su razni bonusi, nagrade i promocije koje stranice nude.

Na većini mjesta će vam dati bonus na vaš prvi deposit i obično ćete dobiti daljne bonuse i nagrade naknadno po pravljenju svog računa. To su obično temelji vaše kladioničarske aktivnosti, tako što se više kladite više imate prava na bonuse. Mnogo internet kladionica pokreće redovne promocije. One dolaze u ražličitim oblicima, koje će te i sami otkriti kada napravite svoj račun u nekoj internet kladionici.

Možda izgleda previše dobro da bi bilo istinito, ali internet kladionice stvarno daju novac svojim korisnicima na ovaj način. Ovo je jasna korist internet klađenja i potencijalno može napraviti veliku razliku u vašoj ukupnoj zaradi.

Izađite iz svoje zone komfora

Sve je do vas. Ukoliko ste do sada igrali u zemaljskim kladionicama, čekali na red za uplatu tiketa – OK. Takvu naviku možete vrlo lako promijeniti, dovoljno je da se registrujete na neku od online kladionica i vrlo brzo ćete shvatiti što ste do sada propuštali. Zapamtite, vaši novci su sigurni na svim najvećim online kladionicama, a od vas zavisi kako ćete ih ulagati.

Klađenje preko interneta je odavno postalo standard u svim zapadnim zemaljama gdje se zemaljske kladionice sve češće zatvaraju (ili prelaze na online poslovanje). Ne vidimo razlog zbog čega bi vi i dalje trčali do obližnje kladionice jer vam Englezi počinju za 10 minuta, kada sve opklade možete uraditi na internetu – sa telefona, računara, tableta.