Kako zaraditi na kladionici i na što se najbolje kladiti?

Kako zaraditi na kladionici, kako dobiti na kladionici – vjerojatno stvar koja vas najviše zanima ukoliko ste novi u svijetu klađenja. Odmah da kažemo, univerzalan način ne postoji. Nitko vam ne može garantirati dobitak na kladionici, niti vas naučiti kako najlakše dobiti na kladionici, kako brzo zaraditi novac na kladionici, ali postoje neka ‘pravila’ kojih se morate držati.

kako dobiti na kladionici

Ozbiljno klađenje je maraton, a ne sprint na 100 metara – to je prva stvar koju trebate shvatiti prije nego što se zapitate “Kako brzo zaraditi novac na kladionici?” Brz način da se obogatite na kladionici (u narodu poznato kao i ‘preko noći’) ne bi vas trebao zanimati. Onaj tko vas pokušava naučiti kako brzo zaraditi novac na kladionici, vrlo vjerovatno vas obmanjuje i samo vam čini ‘medvjeđu uslugu’.

Naravno, na kladionici je moguće se i obogatiti preko noći, kao i na lutriji. Međutim, za takvo nešto vam je potrebna nevjerojatna količna sreće. U ovom tekstu pokušat ćemo vam objasniti kako krenuti sa ozbiljnim klađenjem, bez oslanjanja na sreću – na koju se uostalom i ne bi smjeli osloniti jer je ona varijabla koju nam nitko ne garantira, a vrlo često ona i neće biti na našoj strani.

Kako najlakše dobiti na kladionici? Lako je relativan pojam. Ozbiljno klađenje zahtijeva i ozbiljan pristup. Morate biti spremni da odvojite zavidnu količinu vremena, da ste spremni učiti, da imate samokontrolu, da znate osnove upravljanja novcem, i još mnogo toga.

Kako zaraditi veliki novac na kladionici? Također još jedan od ‘pogrešnih pristupa’ ovome poslu. Pojam veliko je također relativan, odnosno ono što je nekome veliko, ne znači da će biti i vama.

Recept kako dobiti na kladionici jednostavno ne postoji, a najefikasniji i najlakši način varira od kladioničara do kladioničara – svako svoj pronađe, prije ili kasnije.

Kada ste odlučili da stvarno želite provoditi sate, desetine sati ispred laptopa, čitati forume i razna iskustva, imate početni bankroll, možemo početi…

Na što se kladiti?

Na ovo pitanje, kao i na mnoga druga u ovom poslu, ne postoji konkretan odgovor. Kladite se na ono što vam donosi najviše profita, na ono u čemu ste najbolji. To je nešto što ćete i sami vidjeti nakon nekog vremena.

Ako odlično poznajete tenis, znate veliki broj igrača, poznajete odlično teniska pravila, znate svaki ATP turnir, najlogičnije je da prvo pokušate sa tenisom. Profesionalni kladioničari drže se jednog ili dva sporta u kojem imaju najbolje statistike, i na njih se klade.

Nema lutanja ili eksperimentisanja. Naravno, na početku vaše ‘karijere’ možete uočiti da za vas tenis možda i nije baš najprofitabilniji – gubite dosta vremena, a profit je veoma mali ili ste u minus, ali ste veliki ljubitelj hokeja (što da ne?), znate odlično pravila, a imate i par tipstera koji veoma dobro prate hokej. Odlično! Možda je hokej vaš sport!

Recimo, nakon nekog vremena u hokeju, znat ćete još bolje kako tu stvari funkcioniraju, vidjet ćete koja hokejaška liga vam donosi najviše profita i na nju ćete se kladiti najviše. Pa zatim, nakon što prođe još vremena skontat ćete koje greške radite, kako gubite potencijalni profit. Ma ima toga još dosta!

Uglavnom, ukoliko ‘ne divljate’, znate kako s novcem, vrijeme je vaš prijatelj. Vremenom ćete naučiti dosta stvari, ‘trikova’, sigurno upoznati još kolega koji se (gle čuda!) isto klade na hokej, i to baš na KHL, kao i vi! Bit ćete u prilici, da razmijenite mišljenja, iskustva i ideje.

Koliko ulagati na tikete?

Još jedno od pitanja na koje vam ne možemo konkretno odgovoriti, ali vam možemo pomoći. Ulog na tiketu zavisi od vaših mogućnosti.

Na početku imate bankroll od 3000€, i logično je vaš ulog na prvom tiketu neće biti 1500€ – jer, kao što smo rekli na početku, ovo je maraton a ne sprint!

Ako vam je bankroll 3 tisuće eura, vaš početni ulog može biti 50€. Zapamtite, kladite se sa novcem kojeg ste spremni izgubiti. Ne kladite se sa novcem kojim trebate platiti račun za struju ili internet.

Istina, to što ste ga spremni izgibiti ne znači da ga i nužno morate izgubiti. Trebate shvatiti da ćete u klađenju imati veselih dana, kada dan završite sa velikim plusom, ali i dana kada završite sa minusom – svima poznati kao ‘crni dani’ ili ‘crne serije’.

Ali, ovo je maraton! Nakon prva tri dobijena tiketa ne podižete svoj ulog sa 50€ na 300€ samo zato jer ste dobili prva tri tiketa. Bankroll zahtijeva ozbiljan pristup i kalkulacije koji će vaš početni ulog biti.

Ne budite pohlepni – samokontrolu morate imati u svakom trenutku.

Kako povećati šanse za dobitak?

Kao što smo rekli, ono na što se kladite trebate dobro poznavati, ili vi ili onaj tko vam je dao taj tip. Jasno, daleko veće su vam šanse da ćete ostvari profit na nečemu o čemu znate na što se kladite, kako igraju, nego na nečemu što ste odigrali na ‘naslijepo’, jer u tom slučaju računate na faktor sreće koja je varijabla, a vrlo često se zna okrenuti protiv vas!

Kako bi što više smanjili faktor ‘sreće’ trebate se što više informirati, jer samo tako se oslanjate na znanje, predikciju, a ne na sreću. Naravno, sreća nam je uvijek dobrodošla, ali ne smijemo dopustiti da ona uveliko odlčuje ishod na našim tiketima.

Dakle, samo kada ste dobro informisani, imate odličan tip, odličan tajming da uhvatite što bolji tečaj, tek onda na sreću i ne računate puno, jer bi vaš tip trebao sa lakoćom proći. Odnosno, sreća nije presudni faktor!

Najčešće greške koje početnici prave

Neke od grešaka smo već spomenuli, ali da rezimiramo – trebate imati čvrstu odluku da se ovim zaista želite baviti, da želite učiti i biti spremni na sve. Ne smijete gubiti samokontrolu!

Ok, možda vam to zvuči kao najobičnija floskula, ali samokontrola je ključ. Borite se protiv sebe, gubitak samokontrole na samom početku vaše ‘kladioničarske karijere’ za vas bi značio kraj. U iskušenje dolaze i iskusni profesionalci, a sigurno da ćete i vi. Ne sumnjajte u to da ćete doći u iskušenje da uložite na nešto 500-100€ samo na osnovu toga jer imate ‘predosjećaj’ da će se nešto desiti.

“Nije majka klela sina što se kladio, već što se vadio” – stara narodna poslovica koja vam uvijek treba biti na umu. Nema vađenja! Ukoliko ste dan završili sa minusom, to vam ne daje za pravo da na zadnju opkladu uložite 5 puta veći iznos od ‘standardnog’ u silnoj želji da se izvadite, kako bi dan eventualno završili na nuli, ili u nekom manjem plusu.

Vjerujte, to je pogrešan način. Sve i da vam to jednom uspije to ne mijenja činjenicu da je to pogrešan način, jer će vas sledeći put odvesti u duboki minus. Bolje za vas je da ovo shvatite odmah, nego nekada kasnije, ali na teži i bolniji način.

Strpljenje je krucijalna stvar. Ne smijete imati nerealne ciljeve kao što je Mercedes AMG C63. Vaš primarni cilj je da ostvarujete profit! Koliki profit, to jedino zavisi od vas. Nekada će spomenuti automobil biti realnost za vas (kao što je realnost za mnoge profesionalne kladioničare), ali ne dozvolite da se zaslijepite nerealnim ciljevima u početku, to vam u velikoj mjeri odmaže.

Ne smijete se osloniti na samo jednu kladionicu, trebate imati spremne račune na velikom broju online kladionica, kako bi u svakom momentu bili spremni odigrati dobitni tip. Tečaj vas neće čekati!

Najpoznatije online kladionice čekaju da se registrirate, verificirate svoj račun i budete spremni za prve uplate. Svaka kladionica ima svoju prednost, tečaj zna varirati od jedne do druge, tako da računi na najpoznatijim online kladionicama – must have!

Kako zaraditi na kladionici?

Objasnili smo vam osnove, ali imate još dosta toga da naučite. Ukoliko poštujete osnovna pravila, vrijeme je vaš prijatelj, i vremenom samo postajete iskusniji kladioničar sa istančanim osjećajem za dobru informaciju i tajmingom. Samo dobrim informacijama možete do zarade.

Za početak, možete se potpuno besplatno registrirati na naš forum i tamo čitati dnevne tipove, dosta članova ima odlične tipove koje često dijele sa drugima. Čekaju vas sportske informacije na svakodnevnoj bazi, što je također iznimno bitno i može vam uveliko olakšati vaš put do dobitaka.

Forum je potpuno besplatan, a jedini način da se ‘odužite’ zajednici jeste da i vi postavite tip za koji mislite da je dobitan, kako bi ga i ostali članovi koji prate forum mogli odigrati i tako zaraditi zajedno s vama. Sharing is caring!

Na forumu također možete dobiti pomoć kako se registrirati na online kladionice, postaviti pitanja i iznijeti svoje nedoumice. Uvijek će vam netko odgovoriti i pružiti neophodno pomoć.

REGISTRIRAJ SE NA FORUM!

Kladjenje forum