Kreditne i debitne kartice

Novac u gotovo sve online kladionice možete uplatiti sa svoje kreditne ili debitne kartice.
Svaka kladionica ima drugačiji ugovor sa kartičnom kućom pa se razlikuju provizije pri uplati.

Razlike između kreditnih i debitnih kartica

Glavna razlika između kreditnih i debitnih kartica je što se s debitne iznos transakcije skida odmah, a sa kreditne nakon određenog vremena (nakon mjesec dana, u obrocima itd.).

Debitne kartice obično imaju i dodatne oznake tipa Visa Electron, Maestro i slično.
Banke mogu unutar određenog trademarka (npr. VISA) raditi i kreditne i debitne kartice – dakle postoji i kreditna i debitna VISA kartica. VISA Electron su obično debitne kartice (po kunskom ili deviznom a’vista računu).

[su_bonus]

U većini banaka možete besplatno otvoriti devizni tekući/žiro račun i dobiti debitnu karticu. Ne morate imati posao i stalni izvor prihoda, možete biti student i nabaviti debitnu karticu s kojom ćete plaćati preko interneta.

Kreditne (uključujući revolving) kartice mogu dobiti osobe koje banka ocijeni da ispunjavaju uvjete za izdavanje kartice. To znači da ćete u većini slučajeva trebati imati izvor primanja odnosno biti zaposleni. Sa kreditnim karticama možete kupovati online, a račun obično plaćate jednom mjesečno.

Provjerene kartice za plaćanje preko Interneta izdane u Hrvatskoj

1. PBZ My Card Visa Electron (debitna kartica deviznog žiro računa, valuta EUR)
Više informacija:

  • PBZ službena stranica: Visa Electron, devizni račun
  • za brži transfer kuna u eure i obrnuto, PBZ nudi tekući račun i internet bankarstvo
  • Ulogirate se na internet bankarstvo ( – 4kn/mj.) i putem interneta kupujete i prodajete devize jer su vam oba računa povezana pa lako možete prebacivati novac iz jedne valute u druge, a i plaćati račune preko interneta

Zašto Visa Electron Chip kartica Privredne banke Zagreb?

 

  • Visa Electron chip kartica je međunarodna, debitna bankovna kartica, zasnovana na najsuvremenijim tehnološkim rješenjima, koja u odnosu na dosadašnju karticu s magnetnom trakom pruža najvišu razinu sigurnosti prilikom korištenja na uređajima koji podržavaju chip tehnologiju.
  • Namijenjena je svima koji svoje poslovanje obavljaju putem deviznog a vista računa u Banci, odnosno svima koji deviznu štednu knjižicu žele zamijeniti suvremenijim načinom raspolaganja svojim deviznim sredstvima.
  • Omogućuje raspolaganje sredstvima na deviznom a vista računu u jednoj od valuta po izboru korisnika: EUR, USD ili CHF, u svakom trenutku, neovisno o tome nalazite li se u Hrvatskoj ili u inozemstvu.
  • Pouzdan je i praktičan način plaćanja roba i usluga širom svijeta, bez rizika posjedovanja gotovine, a istovremeno Vam omogućuje njeno jednostavno podizanje. U Hrvatskoj, željeni iznos novca bit će Vam isplaćen u domaćoj, a u inozemstvu u odgovarajućoj stranoj valuti.
  • Identifikacijska kartica deviznog računa za sve transakcije koje se obavljaju u poslovnicama Privredne banke Zagreb.
[su_watch_live_football]

2. Erste Visa Electron (debitna kartica deviznog računa)
Više informacija:

  • Erste službena stranica: Erste Visa Electron kartica

3. popis će biti nadopunjavan – ostavite komentar ako koristite neku karticu s kojom plaćate preko Interneta.

Ok, imam kreditnu/debitnu karticu i želim je koristiti za internet klađenje – što sad?

[su_bonus]

Sad kad imate karticu i novac za uplatu, registrirajte se na neku od online kladionica po preporuci Svijeta Kladjenja i uplatite novac kladionici direktno sa kartice ili prvo novac prebacite na Skrill kojeg možete koristiti kao online novčanik prilikom uplata ili isplata sa kladionica.