NaslovnicaVijestiKatarski bankar nudi 6.5 milijardi dolara za preuzimanje Uniteda. Otkriveno koje igrače...

Katarski bankar nudi 6.5 milijardi dolara za preuzimanje Uniteda. Otkriveno koje igrače planira kupiti

Šeik Jassim bin Hamad Al-Thani, katarski bankar, ponudio je pet milijardi funti američkoj obitelji Glazer za stjecanje potpune vlasničke kontrole nad nogometnim klubom Manchester United. Ukoliko ponuda bude prihvaćena, Al-Thani će se odmah obvezati da će uložiti dodatnih 800 milijuna funti u poboljšanje infrastrukture kluba, posebice u Carrington trening kamp i Old Trafford stadion. Ukupna investicija iznosila bi 6,5 milijardi eura.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Nakon 18 godina vlasništva, obitelj Glazer razmišlja o prodaji nogometnog kluba Manchester United, no još uvijek nije donijela konačnu odluku hoće li prodati klub u cijelosti ili djelomično. U ovoj utrci za preuzimanje kluba koji je i dalje vrlo atraktivan, unatoč neuspjehu u osvajanju engleskog i europskog naslova u posljednjih 10 odnosno 15 godina, natječu se misteriozni katarski bankar, koji predvodi konzorcij, te Jim Ratcliffe, poznat kao najbogatiji Britanac.

Za razliku od Al-Thanija, koji želi steći potpunu kontrolu nad klubom, Jim Ratcliffe želi kupiti kontrolni paket od 50 posto i postati predsjednik. Avram i Joel Glazer zadržali bi 20 posto udjela, dok bi preostalih 30 posto bilo u vlasništvu različitih grupacija. Ratcliffe se nada da će na ovaj način privoljeti Glazere da prihvate njegovu ponudu, jer bi im omogućio da ostanu u klubu i ostvare financijsku korist od njega.

Sheik Jassim bin Hamad Al-Thani nudi potpuno drugačiji pristup preuzimanju kluba, što je u skladu s zahtjevima navijača Manchester Uniteda. Navijači žele jednog vlasnika, a Al-Thani zna da je takav pristup bliži njegovom modelu. Kako bi ih dodatno privukao sebi i stavio pritisak na Glazere, Al-Thani je obećao tri superzvijezde navijačima Uniteda ako mu se omogući da kupi klub.

Tri vrhunska igrača koje je šeik Jassim bin Hamad Al-Thani obećao navijačima Manchester Uniteda su Kylian Mbappe, Kingsley Coman i Eduardo Camavinga. Obitelj Glazer je prije pet i pol mjeseci najavila svoju izlaznu strategiju iz kluba, a oba konkurenta za preuzimanje su poslala po tri ponude. Unatoč tome, američki vlasnici engleskog velikana još nisu donijeli konačnu odluku o tome kome će i za koliko prodati klub.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!