NaslovnicaVijestiKlopp očitao lekciju Lampardu: Frank mora da nauči jednu stvar!

Klopp očitao lekciju Lampardu: Frank mora da nauči jednu stvar!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp odgovorio je Franku Lampardu na kritike upućene nakon utakmice između njihovih timova, a izjava trenera Bluesa podigla je mnogo prašine.

Klopp odgovorio Lampardu

Liverpool je u srijedu pobedio Chelsea sa 5:3, a Lampard je tokom utakmice ušao u raspravu sa pomoćnim trenerom Liverpoola. On je u pojednim trenucima i psovao, što se moglo čuti u prijenosu, pošto se utakmica igrala pred praznim tribinama.

Poslije utakmice Lampard je čestitao Liverpoolu na pobjedi i rekao: “Svaka čast, osvojili su ligu, ali ne treba da budu arogantni”.

Kloppu se nije svidela ta izjava: “Ne možeš tako nešto reći meni i ljudima na mojoj klupi pošto mi nismo arogantni. Frank je bio veoma natjecateljski nastrojen i ja to mnogo poštujem. Mislim da u takvim situacijama, možeš da kažeš skoro šta god želiš. Ali, poslije utakmice, to se završava. Ono što mora da nauči, to je da završi sa time po završetku utakmice, a on to nije uradio. U takvoj situaciji, u raspravi želiš da povrijediš drugu osobu.” rekao je Klopp.

On je naveo da je Lampard mogao da odluči da “zatvori knjigu” o raspravi, ali da to nije učinio. “A to je ono što mi se ne dopada” dodao je njemački trener.

“Nije u redu pričati poslije utakmice na takav način. Frank mora to da nauči, a ima mnogo vremena da nauči jer je mlad trener. Tokom utakmice, ono što izgovorite nije problem, ali poslije utakmice… Nismo arogantni, mi smo suprotno od toga” rekao je Klopp.

Lampard se danas izvinio zbog svog ponašanja, ali i dalje stoji pri tome da ponašanje klupe Redsa nije bilo na mjestu.

“Što se tiče rječnika, žalim zbog toga. Sve to se proširilo na društvenim mrežama. Imam dvije mlade ćerke koje koriste te mreže i žalim zbog toga što sam uradio” naveo je trener Chelseaja.

“Moram da budem jasan, neki su rekli da sam bio uznemiren zbog slavlja Liverpoola. Daleko od toga, mislim da bi Liverpool trebalo da slavi koliko želi poslije ovakve sezone. Mogu tako da slave poslije utakmice, poslije svakog gola i slaviće još jednom sa navijačima kad budu mogli. Ja bih popio pivo sa Kloppom poslije utakmice. Ali, bilo je stvari koje mi se nisu svidjele sa njihove klupe, ne Jurgen Klopp, već ljudi iza klupe za koje mislim da su prešli granicu i to je ono što me je uznemirilo” rekao je Lampard.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!