NaslovnicaVijestiMessi ili Ronaldo? Jürgen Klopp bira...

Messi ili Ronaldo? Jürgen Klopp bira…

Messi ili Ronaldo vječita je dilema u nogometnim krugovima u eri dvojice ponajboljih nogometaša u povijesti, a svoje mišljenje iznio je trener Liverpoola Jurgen Klopp, koji izuzetno cijeni obojicu, ali je priznao da je omaleni argentinski čarobnjak njegov favorit.

Messi ili Ronaldo

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp malo više voli Lionela Messija od Cristiana Ronalda. Nijemac je u razgovoru za ESPN istakao da obojicu mnogo cijeni, ali je napadaču Barcelone dao malu prednost.

“Za mene, to je Messi. Ako bi bilo moguće napraviti savršenog nogometaša, onda bi on bio igrač sa Ronaldovom visinom. Mogao bi da skače visoko i trči vrlo brzo. Uz to, stav Ronalda prema obavezama je apsolutno savršen i profesionalan, ne možeš biti bolji,” rekao je Klopp.

Argentinac i Portugalac uskupno imaju 11 Zlatnih lopti, a u posljednjem desetljeću jedino je Luka Modrić 2018. uspio da im preotme nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

“Messi je nizak i sve radi sa nevjerovatnom lakoćom i zato ga kao igrača malo više volim. Ali Cristiano je također nevjerovatan,” naglasio je Klopp.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!