NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA: Ovo je 25 trenutno najvrijednijih igrača na svijetu!

OBJAVLJENA LISTA: Ovo je 25 trenutno najvrijednijih igrača na svijetu!

Prema podacima popularnog portala Transfermarkt, zvijezda i napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe trenutno je najvrijedniji igrač u svijetu nogometa.

Najvrijedniji igrači na svijetu

Francuz, koji je postigao čak 72 gola u 102 nastupa otkako je stigao na Park prinčeva iz Monaca 2017. godine, ima vrijednost od nevjerovatnih 180 miliona funti. Njegovu poziciju na ovoj listi opravdavaju i komentari Josea Mourinha, koji je prije nekoliko mjeseci izjavio kako je 20-godišnjak po njegovom mišljenju najvrijedniji igrač svijeta zbog svojih godina i kvaliteta.

Drugi na listi je njegov suigrač Neymar, koji vrijedi 162 miliona funti, dok je Raheem Sterling stigao na treće mjesto sa vrijednošću od 144 miliona funti nakon nevjerovatne godine, tokom koje je bio ključni igrač Manchester Cityja.

U top pet se nalazi i fenomenalni dvojac iz Liverpoola Sadio Mane – Mohamed Salah, koji vrijede po 135 miliona funti, dok su u top deset još dvije zvijezde iz Premier lige, Harry Kane i Kevin De Bruyne, koji također vrijede po 135 miliona eura. Zanimljivo je kako ovu istu vrijednost imaju još dva igrača, a riječ je o novoj zvijezdi Real Madrida Edenu Hazardu, te njegovom novom rivalu u La Ligi Lionelu Messiju, koji je nedavno osvojio svoju šestu Zlatnu loptu.

Posljednji u top deset je Messijev suigrač Antoine Griezmann (117 miliona funti), a nakon njega slijedi prvi defanzivac na listi, Trent Alexander-Arnold iz Liverpoola (99 miliona funti). Zatim su tu Joao Felix, Jadon Sancho, Ousmane Dembele, Bernardo Silva, N’Golo Kante, Leroy Sane, Virgil van Dijk, Paul Pogba, Jan Oblak, te svi oni vrijede isto, odnosno 90 miliona funti. Što se tiče posljednjih pet igrača na listi, i svi oni također imaju istu vrijednost, 81 milion funti, a riječ je o Kaiju Havertzu, Dele Alliju, Saulu Niguezu, Robertu Firminu i Alissonu Beckeru.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!