NaslovnicaVijestiPODACI KOJI ĆE VAS ZAPANJITI: Evo kako izgleda usporedba plaća najvećih zvijezda...

PODACI KOJI ĆE VAS ZAPANJITI: Evo kako izgleda usporedba plaća najvećih zvijezda Liverpoola i Manchester Uniteda!

Ovih dana biti navijač Liverpoola je možda i najbolji osjećaj koji kao ljubitelj nogometa možete doživjeti. ‘Redsi’ su u proteklih godinu dana uspostavili pravu dominaciju u svijetu nogometa, a posebno impresioniraju od početka nove sezone, te su na dobrom putu da osvoje i Premier ligu, gdje su još uvijek neporaženi.

Zvijezde Uniteda zarađuju više od zvijezda Liverpoola

Pored toga, planovi da se proširi kapacitet Anfielda na više od 61,000 mjesta, zajedno sa novim rekordnim ugovorom sa Nikeom, pokazuju kako klub ne prestaje napredovati na svim poljima.

I dok je sve sjajno i bajno na Anfieldu, situacija je potpuno suprotna u redovima njihovih velikih rivala Manchester Uniteda, koji iz godine u godinu nazaduje. ‘Crveni vragovi’ su u velikom padu još od 2013. godine, kada je klub napustio čovjek koji im je donio toliko uspjeha u proteklim desetljećima, legendarni Sir Alex Ferguson.

Koliko razočaravajuć posao radi uprava Uniteda pokazuju i pojačanja u posljednjih nekoliko godina. Dok nove zvijezde Liverpoola iz sezone u sezonu pokazuju veliki napredak, u Manchester Unitedu su imali veliki broj promašaja, kao što su Angel Di Maria, Memphis Depay i Fred, na koje je klub potrošio velike količine novca. Ipak, podaci koji najbolje pokazuju u kakvom stanju se ova dva kluba nalaze su plaće njihovih najboljih igrača.

Naime, engleski mediji su objavili usporedbu plaća svakog igrača, a neke usporedbe su zaista zapanjujuće. Tako na primjer, novi defanzivac ‘Crvenih vragova’ Harry Maguire zarađuje više od svakog igrača Liverpoola, osim Mohameda Salaha. S druge strane, Juan Mata, Luke Shaw, Nemanja Matić i Ashley Young imaju veće plaće od Sadija Manea, dok David de Gea zarađuje čak četiri puta više od golmana ‘Redsa’ Alissona Beckera.

Ovo su zaista nevjerovatni podaci, koji pokazuju kako igrači na Old Trafford po svemu sudeći dolaze isključivo zbog novca, a ne zbog slavne povijesti i želje za uspjehom. Naravno, u klubu takve veličine mogu dozvoliti tako nešto, ali ove cifre ne bi izgledale ovako zapanjujuće kada bi silne zvijezde opravdavale sve to na terenu. Ono što je još više zapanjujuće je i činjenica da Liverpool ima brojne zvijezde koje zarađuju nevjerovatno niske cifre, iako se smatraju možda i najboljima na svojim pozicijama trenutno u svijetu nogometa. Tako, primjerice, njihovi bekovi Andrew Robertson i Trent Alexander-Arnold zarađuju 50,000, odnosno 40,000 funti tjedno.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!