NaslovnicaVijestiReal stavlja Santiago Bernabeu na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa

Real stavlja Santiago Bernabeu na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa

Real Madrid stavio je na raspolaganje stadion Santiago Bernabeu španjolskim vlastima, odnosno zdravstvenom sistemu te zemlje, u borbi protiv koronavirusa (COVID-19).

u borbi protiv koronavirusa

Nogometni klub Real Madrid u saradnji sa Visokim vijećem za sport (CSD) Španjolske pokrenuo je projekat za snabdijevanje i distribuciju neophodnog medicinskog materijala i zaštitne opreme koji će se koristiti u borbi protiv širenja koronavirusa. U sklopu projekta stadion Santiago Bernabeu će služiti kao veliki medicinski centar, kazali su iz “kraljevskog kluba”.

“Kao rezultat bliske saradnje dvije institucije, stadion Santiago Bernabeu će ponuditi prostor koji je opremljen za skladištenje donacija medicinskog materijala”, saopštili su iz Reala.

Dodaje se da će sve uskladištene zalihe biti proslijeđene španjolskim zdravstvenim vlastima, pod nadležnošću državne Vlade, kako bi se resursi, neophodni u trenutnoj vanrednoj situaciji u zdravstvu, iskoristili na najbolji i najučinkovitiji način.

Osim toga, Real Madrid će staviti na raspolaganje svoje kapacitet kako bi organizacije ili privredni subjekti na jednostavan način mogli dostaviti donacije u novcu ili materijalu za Ministarstvo zdravstva Španjolske.

“Kroz mehanizme koji su već uspostavljeni i pod stalnim nadzorom glavnog sanitetskog centra gradu Valdemoro u madridskoj oblasti, Ministarstvo zdravstva biće odgovorno za raspodjelu donacija centrima i organizacijama kojima je najpotrebnija“, zaključili su iz slavnog madridskog kluba.

Španjolska je jedna od najpogođenijih svjetskih zemalja pandemijom korona virusa. Španjolske vlasti danas su potvrdile da je do sada preminulo 4.635 ljudi, dok je potvrđeno 57.786 oboljelih od COVID-19.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!