NaslovnicaVijestiREVOLUCIJA: Liga prvaka mijenja format natjecanja!

REVOLUCIJA: Liga prvaka mijenja format natjecanja!

UEFA namjerava da radikalno promijeni sistem natjecanja Lige prvaka, a iako bi se značajno razlikovao od sadašnjeg, broj klubova u grupnoj fazi bi ostao isti.

Europska nogometna asocijacija (UEFA) planira da promijeni sistem natjecanja Lige prvaka od 2024. godine.

Najnovije informacije iz europske kuće nogometa kažu da su najbliži “švicarskom sistemu”. To znači da bi 32 kluba bila u jednoj ligi i svaki bi imao 10 utakmica protiv različitih protivnika, koji bi bili izabrani ždrijebom.

Ovo bi dovelo do toga da svaki susret bude važan, a takođe navijači bi češće imali mogućnost da prati duele najvećih europskih timova. Poslije deset utakmica 16 klubova sa najviše osvojenih bodova nastavili bi natjecanje u nokaut fazi. Igrao bi prvi tim protiv 16, drugi protiv 15. i tako dalje. Klubovi, koji bi završili od 17.do 24. mjesta nastavili bi natjecanje u Ligi Europe.

Postojao je i prijedlog da se naprave četiri grupe od po osam timova, prema kojoj bi svaki tim imao 14 garantovanih utakmica u grupnoj fazi, ali je odbijen.

“Mislim da ćemo na ovaj način istovremeno i zaštititi klubove iz manje bogatih zemalja, ali i dovesti do toga da sve utakmice budu važne”, rekao je Lars Olsson, predsjednik asocijacije Europskih liga.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!