NaslovnicaVijestiNajpodcijenjeniji nogometaš u Evropi? Naklonite se do poda Thomasu Mulleru, kralju asistencija!

Najpodcijenjeniji nogometaš u Evropi? Naklonite se do poda Thomasu Mulleru, kralju asistencija!

Nekoliko mjeseci unazad bio je van forme i prikovan na rezervnoj klupi, ali danas je potpuno drugačije. Idol navijača opet ima ulogu koja mu pripada i sa Mullerom u ovakvoj formi, Bayern se ima čemu nadati.

Pod vodstvom Nike Kovača Thomas Muller bio je na rubu očaja. Svjetski prvak i idol navijača Munchen Bayerna imao je status rezerve i nije bilo naznaka da bi se ta činjenica mogla promijeniti.

No, lošiji rezultati uzrokovali su otkazu Kovaču. Hrvata je zamijenio privremeni strateg Hansi Flick i Muller, koji je u bavarskom divu od svoje desete godine, ponovno je postavljen kao jedan od temelja igre. Povjerenje trenera vraća sa asistencijama, njih ukupno 12, što ga čini vodećim asistentom Bundeslige.

Solskjaer pronašao rješenje u napadu: Dovodi napadača iz Serije A za 35 milijuna eura!

“Mnogo mi je lakše kad je Thomas sa mnom. On mi puno pomaže i savršeno me nadopunjuje. Uvijek se kreće puno i uvijek cilja na vratara sa svakim dodirom lopte. Uvijek imamo jednog igrača u protivničkom kaznenom prostoru.” rekao je Robert Lewandowski  njemačkim medijima.

U nedjelju je protiv Hertha Muller postigao pogodak, a potom upisao svoju 12. asistenciju sezone. Ranije je oborio rekord  s 11 asistencija na polovici sezone, a sada želi poboljšati svoj osobni rekord koji iznosi 14 asistencija u sezoni 2017/2018.

Apsolutni rekorder njemačke Bundeslige kada su u pitanju asistencije je Kevin de Bruyne, koji je u sezoni 2014/2015 upisao 21 asistenciju, dok je Zvjezdan Misimović u sezoni 2008/2009 upisao 20 asistencija.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!